Expozice Ohnivý kůň a drak ve Sklepě pod Novou radnicí v Brně

1.5.2023, 9:30 – 31.12.2023, 18:00

Zapomeňte na výstavy, jak je znáte. Brněnská historie je po čertech zajímavá a není nic horšího, než ji nechat spát v knihách. Tak jsme ji oživili. V našem Sklepě mícháme vyprávění jako od vašeho dědy s virtuální realitou, skáčeme z dávné minulosti do současnosti a zase zpátky, jak se nám zrovna chce. 

Přijďte se podívat do Sklepa pod Novou radnicí na expozici Ohnivý kůň a drak, stojí to za to.

Expozice Ohnivý kůň a drak

Smíchejte kapku opravdové historie se špetkou bájného vyprávění, pořádně zamíchejte a podávejte tak, aby oči přecházely. To je Ohnivý kůň a drak. Moderní a multimediální expozice, která zabaví všechny smysly a nadchne malé i velké návštěvníky. Ve Sklepě pod Novou radnicí, místě kontrastu prastarých prostor, současných umělců a nových technologií.

Není sklep jako Sklep

Expozice Ohnivý kůň a drak se nachází ve starobylém sklepě, který nechali pod svým dvorem zřídit královští mincmistři nedlouho po založení Brna ve 13. století. Je to tedy ideální místo pro vyprávění o historii města Brna, kterého se mimo jiné ujmou Marie Ludvíková a Cyril Drozda. Do středověku, období třicetileté války i dalších dějinných etap vás dále zavedou také ilustrace a animace, díky kterým se například ocitnete na středověkém tržišti a prohlídnete si věci, které tu kdysi kdosi zapomněl.
 
KDE: Nová Radnice, Dominikánské náměstí, Brno