Dětský den s netopýry v Berouně - Muzeum Českého krasu

1.6.2023, 9:00 – 15:00

Muzeum Českého krasu vás zve 1. června 2023 na edukačně-zážitkový program Dětský den s netopýry, který si užijí děti i dospělí.

Cena vstupenky: 100 Kč

Už jste si někdy pohladili netopýra? Chcete se dozvědět více o životě těchto zajímavých živočichů? Vydejte se za nimi do Berouna.

Na programu je krátká přednáška s besedou o netopýrech, ukázky živých netopýrůnetopýří dílnička, mobilní naučná stezka a vědomostní soutěž o ceny. Na místě budete také moci získat informační a propagační materiály a zakoupit tematické suvenýry. Výtěžek pomůže záchranné stanici, která se stará o ochranu netopýrů.

Uvidíte živé ochočené netopýry, které si budete moci zblízka prohlédnout, pohladit či nakrmit. Uslyšíte, jakými zvukovými signály spolu netopýři komunikují. Dozvíte se, co netopýři jí, kde žijí, co je ohrožuje či co dělat v případě, že narazíte na zraněného netopýra, nebo když ho objevíte ve své nemovitosti. Výrobky z dětské dílničky si děti budou moci odnést domů.

Program

Pro školy -  začátek v 9.00 a 10.30 (jednotlivci z řad veřejnosti se mohou připojit k objednaným školním skupinám)

Pro veřejnost – začátek v 13.00

Dětská dílna, naučná stezka a vědomostní soutěž průběžně po celý den.

Pořádá Muzeum Českého krasu ve spolupráci s ZO ČSOP Nyctalus.

 

O ZO ČSOP Nyctalus

Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Nyctalus vznikla v červnu 2006. Zabývá se ochranou netopýrů, zejména péčí o netopýry nalezené na území Prahy a chovem hendikepovaných netopýrů za účelem širšího vzdělávání veřejnosti, nejčastěji při netopýřích nocích a dalších veřejně přístupných akcích. Od roku 2009 spolupracuje se záchrannou stanicí AVES v Brandýsku u Kladna. Od roku 2010 je akreditovaným osvětovým ekocentrem ČSOP.

1. června 2023

9–15 hod.

Geopark Barrandien

Slapská ul.

Beroun

Vstupné – dopoledne 80 Kč/žák, odpoledne 100 Kč/osoba