Amberville – plyšová gangsterka pro celou rodinu v Dlouhé

12.4.2024, 18:00 – 19:30

Amberville je slavný švédský román, jehož autor je zahalen pseudonymem a historkou, že se snad jedná o vysoce postaveného švédského politika.

Amberville – plyšová gangsterka pro celou rodinu v Dlouhé
  • Adresa:
    Dlouhá 39
    Praha 1 110 00

Příběh Amberville je temný, plyšáci jednají často velmi krutě a záludně, ovšem také jsou plni lásky, ne plyšové ani molitanové, ale lidské, protože plyšáci o sobě přemýšlí jako o lidech… Člověk se občas v tom ztrácí: Je to příběh plyšáků, kteří jednají jako lidé, nebo lidí, kteří vypadají jako plyšáci?

Mollisan Town je město plyšáků. Plyšová nemluvňata dodávají plyšoví Dodavatelé plyšovým rodičům podle seznamu Mláďat. Všichni chodí do katedrály, kde je duchovně vede plyšový kazatel. Město je barevné a rozlehlé, vládnou mu plyšoví zastupitelé, kteří řídí život plyšáků tak, že nemůže být plyšovější. Existuje však i odvrácená strana tohoto plyšového ráje. Ve čtvrti Amberville existuje Kasino Monokowskij, to vlastní plyšový gangster Holub, a ten se domákne, že jeho jméno stojí na seznamu Smrti… Holub chce být vyškrtnutej! Pověří tím úkolem bývalého člena gangu, plyšového Medvěda. Pokud by úkol nezvládl, bude zlikvidována jeho milá plyšová Ramlice… A Medvěd svolává svou starou partu, aby vypátrala, jak to se seznamem Smrti je: Existuje? Kdo ho píše? Lze nějaké jméno vyškrtnout? A kdo je tam ještě mimo Holuba napsanej? Medvěd má málo času a ještě má dvojče: medvěda Teddyho.

Dramatizace: Jan Jirků   
Režie: Jan Jirků   
Dramaturgie: Luděk Horký   
Scéna: Jakub Kopecký   
Kostýmy: Andrea Králová   
Hudba: Jiří Hradil

Foto: Martin Špelda