22. ročník MHF Lípa Musica: nejen klavír všemi smysly

30.6.2023 – 21.10.2023, 23:59

V letošním roce se uskuteční 22. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, který proběhne v termínu od 30. června do 21. října 2023 s tradičním epilogem ve spolupráci se ZUŠ Česká Lípa 2. a 3. listopadu v České Lípě.

Festival letos celkově nabídne řadu 20 koncertů a doprovodných programů včetně mistrovských kurzů a 10. ročníku pěvecké soutěže Lípa Cantantes, která se uskutečnila již v březnu letošního roku, a to na 12 lokalitách Libereckého a Ústeckého kraje a tradičně i saského příhraničí.
 
Uměleckou garantkou 22. ročníku je přední česká klavíristka Jitka Čechová. Její angažmá určuje celkové tematické zaměření letošního festivalového ročníku v podobě představení klavírního umění v jeho rozmanitých formách a podobách s titulem „Klavír všemi smysly“. Jitka Čechová vystoupí na čtyřech festivalových projektech, a to sólově, komorně i za doprovodu komorního orchestru a současně se ujme role garanta letošního projektu se ZUŠ Česká Lípa Má to smysl, kde pro žáky povede také workshop. MHF Lípa Musica i v letošním roce nabídne koncerty v několika nových lokalitách, bude pokračovat v tradičním česko-německém dialogu a představí celou řadu významných hudebních hostů z domácí i zahraniční scény, nejen v oboru klavír.