Zahrada Čech v Litoměřicích

8.9.2023, 9:00 – 13.9.2023, 15:00

Podzimní zahradní veletrh 47. ročník veletrhu Zahrada Čech zaměřený na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody proběhne od 8. do 13. 9. 2023.

Přijďte se inspirovat na podzimní veletrh Zahrada Čech. 47. ročník výstavy proběhne od 8. do 13. září 2023. Výstava je věnována všem zahrádkářům, chalupářům, kutilům, zahradníkům a milovníkům přírody. Připravte se na bohatý kulturní program s vystoupením skupiny O5 a RADEČEK nebo legendární Ilony Csákové. Pobavíte se s Vladimírem Hronem a Yvettou Blanarovičovou. Areál výstaviště bude přístupný denně od 9 do 17 hodin. Kyvadlová doprava je zajištěna zdarma.

Vstupenky na veletrh jsou v prodeji již od 1. července. Za zvýhodněnou cenu je lze zakoupit až do 7. září, poté už jen na místě.

Návštěvníci se mohou těšit na zahradnický sortiment, jako je výsadba, stromky, keře, cibuloviny, trvalky, pokojové a venkovní rostliny, zahradní nářadí, novinky v zahradnictví apod. Své si zde naleznou nejen zahrádkáři, ale také chalupáři či kutilové. 

Slavnostní zahájení veletrhu proběhne v pátek 8. září. Program prvního dne zahrnuje vyhlášení soutěže o značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2023 a Potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče. Návštěvníci se také mohou těšit na talk show s Yvettou Blanarovičovou, vyhlášení soutěže Senior Art Ústeckého kraje a soutěže Stavba dvacetiletí s Okresní hospodářskou komorou a Ústeckým krajem. Vystoupí oblíbená zpěvačka Marcela Holanová a kapela Voice. Sobotní den bude věnován časopisu Receptář. Čeká nás finále soutěže o Nejlepší recept ze Zahrady Čech, hudební vystoupení zpěvačky Světlany Nálepkové nebo kapely 4TETy. Chybět nebude ani tradiční dechovka Vinšovanka. V neděli se můžete těšit na časopis Zahrádkář. Celým dnem provede výborný zpěvák a moderátor Vladimír Hron. Vystoupí kapela Dixiband. Pondělní program patří Rodinnému stříbru. V tento den Zelinářská unie Čech a Moravy vyhlásí Zelí roku 2023. Úterní program bude v režii Hitrádia FM. Program zakončí hudební skupina O5 a RADEČEK. Poslední den veletrhu je věnován Českému rozhlasu. Těšit se můžete na hudební vystoupení legendární zpěvačky Ilony Csakové, kapelu No Name.Lt a na spousty soutěží.

 

Jako každoročně, tak i v letošním roce bude zajištěna kyvadlová doprava zdarma tam a zpět z Mírového náměstí, autobusového a horního nádraží.

Pro více informací o programu a nákupu vstupenek navštivte webové stránky MKZ Litoměřice:

https://www.mkz-ltm.cz/zahradacech/program-zahrady-cech-2023-302.html

Tip pro vás na levnější vstupenky:

Bonusová knížka Vychutnejte si Litoměřice se vyplatí. Ušetřit díky ní můžete také při nákupu vstupenek na blížící se podzimní veletrh Zahrada Čech. 

Pokud si na pokladně výstaviště zakoupíte jednu vstupenku, máte při využití bonusu nárok na další vstupenku zdarma. Vstupné na letošní Zahradu Čech stojí pro dospělého 160 korun, zlevněné pro seniory, děti nad 140 cm, ZTP nebo studenty pak 140 korun. 

Ušetřit s bonusovou knížkou můžete také při návštěvě koupaliště na Písečném ostrově. Tam, při zakoupení jedné dospělé vstupenky, máte vstupenku pro jedno dítě v hodnotě 60 korun do 15 let zdarma. Bonusovou knížku lze zakoupit v infocentru na Mírovém náměstí za 45 korun. Podrobné informace a přehled všech poskytovaných výhod naleznete zde https://www.litomerice.cz/bonusova-knizka-prehled