Wild! festival 2023 - Edvard II. premiéra

16.6.2023, 20:00 – 17.6.2023, 21:00
Don’t fuck with fags! Král je mrtev, ať žije král! Nový král je gay!? Je to vůbec možné? Ve hře z roku 1591? Co s tím, když je nový král queer? Nebylo by lepší, aby byl mrtev?
Cena vstupenky: 290-350 Kč
Příběh anglického krále Edvarda (Michal Kern), jež se zmítá mezi svou vášní k půvabnému milenci (Denis Šafařík), povinností vůči své královské choti (Becka McFadden) a touhou po moci. Jak se tyto tři elementy srovnají v koktejlu emocí, vyhrocených situací, sexuality i čisté lásky? Kde končí pomsta a začíná teror? A je teror z lásky obhajitelný? Slzy, krev a jiné sekrety se mísí na jevišti současníka Williama Shakespeara, který měl tu smůlu, že zemřel příliš mladý. Stejně jako Edvard II.
Historická hra Christophera Marlowa zavítá na česká jeviště po pauze, která trvala 101 let. Dosud na ni nikdo neměl odvahu. Inscenace se ujal enfent terrible českého divadelního umění Jakub Čermák se svým souborem Depresivní děti touží po penězích, pro inscenaci vznikl zbrusu nový překlad Filipa Krajníka a v hlavní roli se představí čerstvý držitel Českého lva – Michal Kern.
Hrají: Michal Kern, Denis Šafařík, Becka McFadden, Štěpán Tuček, Jiří Racek, Jakub Koudela, Tomáš Procházka, Jan Dolfi ad.
Režie: Jakub Čermák
Překlad: Filip Krajník
Scéna a kostýmy: Pavlína Chroňáková, Martina Zwyrtek
Produkce: Lukáš Štěpánek, Markéta Kultová
Inscenace vznikla v rámci festivalu Wild! 2023. Projekt je podpořen z programů Evropské Unie, Národního plánu obnovy, Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy a MČ Praha 3.