Interaktivní expozice Kačina na dotek - zámek Kačina

1.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Interaktivní expozice o zámku Kačina pro děti i dospělé. Expozice vypráví o historii zámku a zámeckého parku. Odhaluje jeho myšlenkový koncept i naplnění. Hravou formou vás seznámí s architekturou stavby i detaily, které utváří a podtrhují výjimečnost stavby.

Cena vstupenky: 100-180 Kč

Pojďte s námi tvořit, hrát si a poznávat krásu klasicistního zámku Kačina ijinými smysly než jen očima.

„Kačina na dotek“ je nově repasovaná expozice v zámku Kačina. Přibližuje hravou formou historii kačinského zámku i zámeckého parku, seznamuje s architektonickými prvky exteriéru i interiérů stavby, které utváří a podtrhují její výjimečnost. 
Na čtyřech pracovních stolech v prostoru modrého pokoje se můžete dotýkat předmětů, vyzkoušet si vlastnoručně narýsovat vzor krásné kamenné dlažby Chotkovské knihovny, poskládat dle návodu dekor vzácné parkety, které zdobí interiéry zámku nebo si můžete složit dřevěný model samotné stavby zámku. Expozice je doplněná texty a fotografiemi. Pro ty, kteří se chtějí dozvědět co nejvíce o parku či zámku, jsou připraveny listovací knihy, které podrobně seznamují slovem i obrazem s historií kačinského areálu  - zámku, parku, architektury i jejích majitelů - od jejího vzniku až po současnost.
Expozice je vybavena dětským koutkem, kde si mohou hrát i ti nejmenší.