AutenTICké prohlídky 2023: Running Tour s Áčkem

30.5.2023, 17:00 – 19:00

Od soboty 27. 5. se bude po celý následující týden slavit! Brněnské výstaviště má 95 let, proto TIC BRNO chystá na téměř každý den těchto oslav klasické i speciální komentované prohlídky. 

Cena vstupenky: 300 Kč

Rádi běháte? Baví vás historie a zajímáte se o město, ve kterém žijete? Spojit příjemné s užitečným, posílit kondičku a zároveň se dozvědět o brněnských památkách můžete při našich běžeckých prohlídkách Brna. Přestože bude tempo pomalejší, cca 7-8 min./km, od každého účastníka se předpokládá dobrá fyzička. Nezapomeňte dobrou obuv a vhodné oblečení s sebou – a můžeme vyrazit! Na žádné pěší prohlídce ani projížďce minibusem nezažijete a neuvidíte to, co s námi! 

Na této running tour proběhneme brněnským výstavištěm a rozhodně nevynecháme jeho nejznámější stavbu. Snad každému, kdo někdy slyšel o brněnském výstavišti, se jako první vybaví pavilon A. Pro celé výstaviště to byla zásadní, klíčová stavba. Její modernost, čistota architektury a nápaditost uchvacují odborníky dodnes. Chcete se podívat do všech jeho koutů, od podzemních kolektorů po střechu se slavnými oblouky, tam, kam se běžně návštěvníci nedostanou, vidět ho z různých perspektiv, slyšet jeho příběh? Chcete vědět, s čím se tento pavilon, postavený v jiné době a v jiném kontextu, potýká? Přijďte! 

UPOZORNĚNÍ: Účast na běžecké prohlídce je pouze na vlastní zodpovědnost. Vezměte si vlastní pití, případně drobné peníze, při běhu jsou pravidelné zastávky na občerstvení i výhledy. 

Příprava prohlídek vzniká ve spolupráci s Veletrhy Brno, a.s.  

Sraz: před BVV, u sousoší Nový věk  

Doba programu: 2h 

Průvodce: Zbyněk Rederer