Kanadsko-slovenští Rare Americans zahrají v neděli ve Fuchs2

2.4.2023, 19:00 – 23:00

Nápaditá čtyřčlenná kapela rare Americans pocházející z Vancouveru (se dvěma slovenskými muzikanty v sestavě) se po úspěšné show na loňském Rock for People opět představí svým fanoušků v České republice. Tuto neděli 2. dubna zavítají v rámci jejich evropského turné Milk & Honey do pražského klubu Fuchs2.

Písničky Rare Americans ve spojení s animovanými videoklipy plnými příběhů vynesly kapele první místo v kategorii Album v Billboard Top 100, více než 300 milionů streamů na přehrávacích platformách a 2 miliony sledujících na sociálních sítích. Jako speciální host na pražském koncertě vystoupí česká indie-rocková kapela I Love You Honey Bunny. Show se koná v rámci série Rock for People Concerts, poslední vstupenky v prodeji v síti GoOut: https://goout.net/cs/rare-americans/szpxwou/.

Rare Americans vyprávějí své příběhy přímo každému, kdo chce - nebo potřebuje - naslouchat. S těmito historkami se snadno ztotožní každý, kdo byl někdy na dně nebo se snažil udržet krok i přes všechny překážky. Jejích písně jsou ale zároveň protkány ďábelským optimismem a nadějí. "Snažíme se inspirovat a posilovat naše fanoušky," prohlašuje frontman James Priestner, když mluví o poslání kapely. "Jsme nezávislá kapela, smolaři, a myslím, že spousta našich fanoušků se s tím ztotožňuje."

Priestner pochází z Vancouveru a spolu se svým bratrem Jaredem založil kapelu na improvizovaném výletě do Karibiku. James vzpomíná, jak Jaredovi z legrace řekl: "Měli bychom spolu napsat nějaké písničky", na což Jared odpověděl: "Kašli na to, co takhle celé album?". O týden a půl později vytvořili 15 písní, které se později staly jejich debutovým albem se stejnojmenným názvem. Od té doby Rare Americans doplnili svou sestavu o slovenské kytaristy Luboše Ivana a Jana Čajku a bubeníka Durana Ritze.