Mexiko: poloostrov Yucatán - Lidové sady

4.4.2023, 19:00 – 21:00

Lenka Puhalová vás zve na svoji přednášku. Dvě kamarádky, jejichž mládí je nenávratně pryč a už pár let zpátky ho vystřídal střední věk. To, co ale přetrvává, je láska k objevování nových míst a poznávání jiných kultur.

Cena vstupenky: 180 Kč

Jednoho dne slovo dalo slovo a cílovou destinací se stalo Mexiko. A tak jsme se začátkem prosince loňského roku vydaly objevovat krásy poloostrova Yucatán.

Během naší zhruba tři tisíce kilometrů dlouhé cesty jsme navštívily spoustu zajímavých míst a v atmosféře léta a zcela odlišné kultury prožily Vánoce, Silvestra i Tři krále. Jak je Mexičané slaví a jaké jsou jejich zvyky? Co vše jsme při putování viděly a zažily? Jak nám chutnala vyhlášená mexická kuchyně, která je součástí nehmotného dědictví UNESCO? Jaký dojem z této země jsme si odvezly? To vše je předmětem této přednášky. A pokud Vás to, co během večera uvidíte a uslyšíte, bude inspirovat k návštěvě Mexika, pak toto povídání splní svůj účel!

Součástí večera bude také prodejní akce několika věcí, které mi prostor v zavazadle umožnil přivézt. Všechny mají za sebou konkrétní tváře a s nimi svůj příběh. Výtěžek akce poputuje tam, kde to vše vzniklo. Do Mexika!