Utržené sluchátko aneb Cesta na Měsíc - Planetárium Brno

25.3.2023, 14:00 – 29.4.2023, 17:00

Slyšeli jste někdy o želvuškách? Tak právě o těchto roztomilých tvorečcích vypráví dobrodružná pohádka pro nejmladší kosmoplavce, kterou v premiéře uvádí Hvězdárna a planetárium Brno.

Cena vstupenky: 150-180 Kč

Želvušky jsou podivuhodná stvoření. I když je stěží uvidíte na vlastní oči – i ty největší totiž mají velikost makového zrnka – jsou téměř nesmrtelné. Podobně jako hrdinové z komiksových dobrodružství přežijí horko vařící vody i chlad vesmíru. Nevadí jim radioaktivní ani ultrafialové záření, snesou nejrůznější jedovaté plyny a vydrží tlak odpovídající tlaku dvě stě kilometrů pod zemským povrchem! A když je nejhůř a chybí potrava, želvuška se jednoduše uspí, aby se probudila klidně i po několika desetiletích v lepších časech. Přitom jsou tihle šestinozí tvorečkové roztomilí jako plyšoví medvídci.

Co by se stalo, kdyby se s pomocí kouzelného sluchátka zvětšili tak, abychom se na ně nemuseli koukat mikroskopem, nýbrž – nejlépe dětskýma – očima? Tak právě to zjistíte v našem digitáriu! Díky hercům, loutkám, kouzelnému sluchátku i důmyslné projekci se tato houževnatá stvoření vydají z Kraví hory až k planetě Saturn, aby se po cestě setkala s nemotorným, ale dobrosrdečným Yettim, zápasila s ufouny Zlouny a nakonec neohroženě prozkoumala pozemský Měsíc.

Během bláznivého dobrodružství se dozvíte, že cestovat vesmírem pomocí vysavače nebylo nikdy snazší, že není radno odšpuntovat Měsíc, a že užitečné mohou být i černé díry. Rozpustilá taškařice s písničkami, ve které nic není nemožné, naplní děti úžasem a radostí a na tvářích dospělých vykouzlí pobavený úsměv. Scénář napsal Vlastimil Peška, který se ujal i režie. Scénu navrhl Jaroslav Milfaj. Na výsledku spolupracoval tým pracovníků Hvězdárny a planetária Brno. Utržené sluchátko aneb Cestu na Měsíc uvádíme vždy o víkendu. Představení je vhodné pro děti od 3 let.