Letní škola ve Studiu Bubec

24.7.2023, 10:00 – 30.7.2023, 21:30

V nadcházející letní sezoně si pro vás Studio Bubec a Creative Bubec, připravili nabídku letních škol pro dospělé a děti od 15let.

Kurz volné sochy s Čestmírem Suškou
Kurz aplikované malby s Danem Suškou.

Účastnit se Letní školy mohou všichni nadšenci do sochařské tvorby a malířské tvorby, kteří si chtějí dopřát tvorbu po boku zkušených umělců ve svém oboru.

Letošní zahajovací ročník povede samotný zakladatel studia a umělecký matador sochař Čestmír Suška a jeho syn grafik a malíř Daniel Suška. Můžete se tak účastnit mezigeneračního a mezioborového dialogu, díky kterému se vám otevře široké spektrum inspirací.
Cílem letní školy je navrhnout a realizovat vlastní dílo, které bude prezentováno na společné výstavě účastníků kurzu. Každý dostane příležitost seberealizace pod vedením zkušených umělců. Bude možné vybírat z technik volné sochy a aplikované malby. V nabídce můžete očekávat tvorbu z těchto materiálů: sochařská hlína, dřevo, malba na plátno i exteriérová malba sprejem. Zvolený výběr technik bude na vlastní úvaze účastníka. Během kursu se účastníci naučí
• zachytit vlastní ideu kresebnou skicou
• procesuální myšlení výroby skrze model či návrh
• realizovat dílo v materiálu
• fotodokumentaci
• prezentaci díla
 
Účastnit se mohou všichni nadšenci do umění, kteří si chtějí dopřát tvorbu v kulturním centru s dvacetiletou historií a mají zájem se blíže setkat s autorem mnoha realizovaných děl ve veřejném prostoru. Zároveň mohou nahlédnout do světa aktuální malby v netradičních podobách graffiti a street artu. Při tvorbě budou probíhat diskuze a úvahy o umění, jeho tvorbě a vnímání. V kurzu jsou vítáni i účastníci bez předchozích zkušeností s uměleckou tvorbou.
Materiál i nástroje jsou k dispozici v ceně kurzu. Vzniklé dílo je vlastnictvím účastníka kurzu.
Strava, doprava a ubytování na vlastní náklady účastníka.
Přihlášky zasílejte na adresu [email protected]