Hudební Vzlet: TeePee

3.4.2023, 20:30 – 22:00

Teepee rychle upoutali pozornost české nezávislé hudební scény. Postupem času obohatili svůj zvuk s kořeny v indie-folku o elektroničtější a popové prvky, což podtrhlo také zapojení bubeníka a perkusionisty Tondy Procházky a multiinstrumentalisty Prokopa Korba aka badfocuse.

Cena vstupenky: 250 Kč

Podmanivé melodie a zasněné spojení vokálů zachycují kouzlo mezi Terezou Lavičkou-Sladkou a Miroslavem Patočkou. Dvojice založila dream-popový projekt teepee v roce 2015 a od té doby společně prozkoumává prostor mezi elektronikou a folkem. Lyrické texty jsou osobní zpovědí obou členů kapely.

teepee se během svých koncertů snaží vytvořit otevřený a bezpečnější prostor, paralelní svět, ve kterém se můžete na chvíli zastavit a nechat vše plynout. Prostor, ve kterém je vřele přijímána jakákoliv forma odlišnosti, místo, kde můžete objevovat tajemství ukrytá hluboko ve vašem nitru.

Za sedm let existence si kapela získala oblibu fanoušků i hudebních kritiků, navázala spolupráci s berlínským labelem Springstoff a odehrála řadu koncertů napříč Evropou i na předních showcase festivalech jako Eurosonic Noorderslag, Enea Spring Break, Waves Vienna nebo Reeperbahn Festival. Plzeňské duo nashromáždilo přes milion přehrání na Spotify, jejich deska Where the Ocean Breaks byla nominována na cenu hudebních kritiků Apollo. teepee odjeli evropské turné coby předskokani britských Seafret, předskakovali i dalším známým jménům jako Oh Wonder, Peter Bjorn and John, Laurel nebo domácí Lenny, Václav Neckář a mnozí další.

CENA VSTUPENEK: 250 Kč