MERKÁDO Latinská Amerika na Jiřáku vol. 10

16.6.2023, 10:00 – 17.6.2023, 22:00

Jsme rádi, že vám můžeme oznámit dlouho očekávaný termín nadcházejícího 10. ročníku festivalu “MERKÁDO - Latinská Amerika na Jiřáku”, a to 16. - 17. června v Praze!

Jelikož se jedná o jubilejní 10. ročník festivalu, připravujeme unikátní kulturní program, který budeme postupně zveřejňovat.
10. ročník festivalu Merkádo - Latinská Amerika na Jiřáku bude o latinskoamerický trzích, hudebním programu, ale opět i o Amazonii!
I letošní ročník věnujeme Amazonii a záchraně pralesa. Zopakujeme tetovací happening "KUS KŮŽE PRO AMAZONII", kde nebudou chybět významná jména české hand poke scény.
společně s vámi tvoříme Merkádo už 10 LET!! A společně taky proměníme letošní Merkádo v něco opravdu speciálního.
 
CO NAJDETE NA TRZÍCH:
Na Merkádu budou v nabídce nejrůznější produkty, které k Latinské Americe neodmyslitelně patří - od výběrové kávy, maté, koření, exotického ovoce přes originální oblečení, šperky, houpací sítě, rukodělné indiánské výrobky z Mexika, Ekvádoru, Chile, Kolumbie či Peru. Přímo na místě budou latinoameričané připravovat dle typické pokrmy ze svých rodných zemí. Návštěvníci ochutnají peruánské anticuchos, kolumbijské empanadas, mexické tacos, brazilská feijoada, cukrovinky s “dulce de leche” nebo známé “tex-mex”. Zastoupeny budou i vybrané bary s typickými drinky: peruánský nápoj pisco sour, brazilská caipirinhu nebo pivní drink michelada.
V nabídce bude i široká škála jihoamerických vín z Chile, Argentiny, či Peru.