Na Velikonoce až do pravěku - Muzeum Karla Zemana

6.4.2023 – 10.4.2023, 23:59

Vydejte se na velikonoční cestu za dinosaury! Dvě unikátní muzea vás provedou světem dinosaurů a ukážou vám druhohory tak, jak jste je ještě neviděli.

Cena vstupenky: od 320 Kč

Kdy a kde?
Od čtvrtka 6. dubna do pondělí 10. dubna 2023 bude v Muzeu Karla Zemana k zakoupení zvýhodněná dvouvstupenka, která vám umožní také vstup do Dinosauria Museum Prague s více než 30% slevou.

Na co se můžete těšit?
Haló, pane mamut! V Muzeu Karla Zemana se vydáte na opravdovou Cestu do pravěku. Seznámíte se s Jirkou, Toníkem, Mirkem a Petrem, sáhnete si na opravdové dinosauří vejce, dozvíte se, jak Karel Zeman rozhýbal dinosaury ve filmu, a odnesete si spoustu fotek, třeba s mamutem. Navíc prozkoumáte i další techniky a triky českého filmového génia.

Dinosauria Museum Prague dinosauři ožívají. Objevíte 154 milionů let staré kostry dinosaurů, věrné modely v životní velikosti a unikátní sbírku minerálů, která zahrnuje neuvěřitelných 6000 exponátů. Vydáte se 80 milionů let nazpět do druhohor a setkáte se tváří v tvář s T-REXem!

Dinosaurii se navíc můžete podívat na celý film Cesta do pravěku. V těchto dnech bude v Dinosauria Museum Prague promítán film Cesta do pravěku od Karla Zemana. A jestli jste film už viděli, užijte si v 17:00 komentovanou prohlídku s paleontologem Štěpánem Píchou, který vám odpoví na všechny dinosauří otázky.

A jestli je to na vás pořád ještě málo, užijte si celý den také v zábavním parku Majaland nebo virtuální realitu plnou dinosaurů. Tak pozor, ať vám velikonoční vejce nepřerostou přes hlavu.

Jak se dostat z Muzea Karla Zemana do Dinosaurie?
Muzea Karla Zemana stačí přeběhnout na metro Malostranská (cca 7 minut), z metra vystoupit na zastávce Bořislavka, a tam už bude čekat shuttle bus přímo do Dinosauria Museum Prague.