Slovenský zpěvák Saul se zastaví v rámci tour i v Praze

28.4.2023, 20:00 – 22:00

Slovenský zpěvák, performer a hudební producent Saul vyráží na Chaos Tour spolu s živou kapelou a svým novým albem Chaos, Then and Now. Do našeho města přiveze audiovizuální zážitek. Jeho koncert se uskuteční 28. 4. ve Futuru, od 20:00.

Saul je členem umělecké skupiny WE LOVE VERY SIMPLE, která reprezentuje mladou generaci hudebníků a umělců z východního Slovenska. Jeho cílem je propojit mladé lidi, kteří se věnují umění v různých formách – od hudby, přes video až po módu. Je bývalým členem labelu F*CK THEM, kde v minulých letech vydával hudbu jako sólový umělec i jako člen skupiny KHANS.

V současné době se soustředí spíše na sólovou tvorbu. Jeho nové album je velmi melodický projekt a umělecká zpověď s hlubokými a melancholickými texty. Je to nejupřímnější forma jeho sebevyjádření. Kvalitativně se posouvá stále kupředu. Ať už je to v rámci písní nebo na featech, na kterých se objevuje, vždy ze sebe vydává všechno.

Ačkoli mnozí Saula vnímají jako rappera, jeho doménou je spíše zpěv, do kterého vnáší rapové prvky a s každou novou písní přináší nový zvuk. Jeho hlas je rozpoznatelný. Jeho osobitý přednes s důrazem na každé slovo je možná jedním z důvodů, proč je tak populární.

Své debutové album Somewhere in the Clouds vydal v roce 2020 a Chaos, Then and Now koncem loňského roku. Šestnáct skladeb, to je pořádná porce písní, které nutí k zamyšlení a které se už jeho fanouškům zaryly pod kůži. Kvalitu podtrhují akustické nástroje v mnoha skladbách. Určitě se těší, až uslyší písně jako Echo, Euphoria, Panopticon nebo Nostalgia naživo a mnoho dalších.