Velikonoční jarmark na Bělišti 2023

31.3.2023, 10:00 – 2.4.2023, 17:00

Přijďte se jarně naladit a nasát velikonoční atmosféru do roubeného stavení na Bělišti, kde od pátku do neděle probíhá dvacátý ročník Velikonočního jarmarku. Radost si můžete udělat koupí keramiky, dřevěných hraček, kraslic, řehtaček, pomlázek, jarních dekorací a dalších řemeslných výrobků převážně od lokálních výrobců.

Svým nákupem můžete podpořit i činnost Sdružení zdravotně postižených Železnobrodska, Střediska volného času Mozaika a rodinného centra Andílek.

V pátek předvede paní Stanislava Mlejnková pletení pomlázek z vrbového proutí.

V sobotu paní Alena Matějková zdobení technikou decoupage.

A v sobotu i v neděli můžete obdivovat zručnost paní Evy Krejčové, která se zabývá tvorbou lidových kraslic.

Děti se mohou po celou dobu konání jarmarku zapojit do výtvarné dílny, kterou povede SVČ Mozaika a pokud příjdou v neděli, čeká na ně před domem Králíková dílna rodinného centra Andílek. To připraví bohatý venkovní program s pletením pomlázek, barvením vajíček, výrobou dekorací, soutěžemi, hrami, focením a dováděním.

Od Malého náměstí povede na Běliště samooblužná Velikonoční stezka.

V sobotu se nejen rodiny s dětmi mohou těšit na zbrusu novou hudební pohádku „Jak kouzlo do houslí vklouzlo“ inspirovanou stejnojmenou knihou spisovatelky Daniely Krolupperové. Pohádku odvypráví a hudebně doprovodí smyčcové duo Yellow, tvořené houslistkou Pavlou Mazancovou a violoncellistkou Michaelou Krejčovou Vitákovou.
Pohádka začíná ve 14 hodin v půdním prostoru.

Ani letos nebude chybět vystoupení žesťového kvintetu naší Základní umělecké školy pod vedením Rudy Müllera.
Začátek v sobotu v 11 hodin před domem.

Občerstvit se, posedět a popovídat se známými můžete v patře domu, kde se pro Vás chystá občerstvení v podobě mazanců, jidášů, koláčů, preclíků, Bělišťáku, teplého moštu a... nechte se překvapit!

Kde: Běliště 57, Železný Brod