Beseda se spisovatelkou Kateřinou Dubskou - Městská knihovna Hranice

30.3.2023, 18:00 – 20:00

Beseda s osobitou spisovatelkou Kateřinou Dubskou proběhne ve čtvrtek 30. března od 18:00 hodin ve studovně Městské knihovny Hranice, Masarykovo nám. 71. Vstupné 50 Kč v předprodeji i na místě. Počet míst je omezen kapacitou studovny.

Cena vstupenky: 50 Kč

Předprodej končí ve čtvrtek 30. března v 16:00 hodin.

Kateřina Dubská vstoupila do literatury románem Člověk Gabriel, ve kterém nastoluje otázku životních hodnot, tolerance a svobody. Jedná se o krásné vyprávění o životě Gabriela, Roma pocházejícího z rodiny kočovníků. Vyprávění o lásce a o snech, o svobodné duši. Kateřina Dubská vystudovala Střední odbornou školu knihovnickou v Brně a posléze andragogiku a sociologii dospělých na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Stala se spoluzakladatelkou vydavatelství Computer Press a ERA, které se specializovalo na odbornou literaturu z oblasti architektury a stavitelství. Iniciovala vznik časopisu ERA 21, který je uznávaným časopisem o architektuře.

V roce 2001 založila nadační fond Verda, který podporuje romské učně a studenty. Dnes žije Kateřina Dubská v Bílých Karpatech a věnuje se psaní knih. Od vydání knihy Člověk Gabriel v roce 2013 bylo vydáno několik dalších jejích knih. Román Dcery, sbírka povídek Malé zázraky, humoristická kniha Z kopce do kopce a nejnověji v roce 2021 další román Hendrixova kytara, inspirovaný příběhem skutečné kytary Jimi Hendrixe a jejího současného majitele.