Transgender žactvo a studující - webinář

15.4.2023, 9:00 – 17:00

Zveme vás na jednodenní online kurz, který proběhne na platformě Zoom a který je zaměřen na dosud opomíjenou tématiku transgender studujících ve školním prostředí se zřetelem na duševní pohodu a soudržnost kolektivu.

Cena vstupenky: 1200 Kč

Kurz je akreditován u MŠMT a je určen pro vyučující a obory školní psychologie a metodiky prevence.

Na českých školách studuje podle odhadu spolku Transparent na 14 tisíc transgender nebo nebinárních dětí či dospívajících. V každé škole a každé třetí třídě se tedy objeví někdo s trans identitou.
 
Vyučující i školní kolektiv se tak setkává s tématem, které je jim v rámci vzdělávacího procesu prakticky neznámé. Jak na inkluzi trans studujících v prostředí školy? 
 
Kromě základních pojmů a jevů, které trans a nebinární lidi ovlivňují v běžném životě si interaktivní formou osvětlíme všechny aspekty procesu tranzice a jejího sociálního i úředního rámce se zaměřením na transgender dospívajících a děti.
Na pozadí výzkumů a vzdělávací praxe si objasníme rizikové stresové faktory a metody vedoucí k jejich zmírnění, především se však zaměříme na legislativní a sociální rámec tranzice ve školním prostředí. Seznámíme vás rovněž s zásad respektující komunikace, přehled podpůrných a komunitních služeb. 
 
Lektorský tým:
PhDr. Pavla Doležalová, PhD
Mgr. Viktor Heumann
 
Kurzovné: 1200,-
 
Registrace: prostřednictvím formuláře