Kruh přátel hudby: Alinde Quintet - Hranice

21.4.2023, 18:00 – 19:00

Koncert Kruhu přátel hudby se uskuteční v pondělí 17. dubna od 18:00 hodin v Koncertním sále v Hranicích. Cena vstupenky je 120 Kč. Předprodej vstupenek v Turistickém informačním centru na zámku nebo online.

Cena vstupenky: 120 Kč

Dechový soubor Alinde Quintet byl založen na začátku roku 2019 mladými hudebníky v Praze. Jeho nynějšími členy jsou Anna Talácková (flétna), Barbora Trnčíková (hoboj), David Šimeček (klarinet), Kryštof Koska (lesní roh), Petr Sedlák (fagot), kteří studovali na prestižních univerzitách v Londýně, Bruselu, Lublani, Lyonu, Praze a Brně.

Již krátce po svém vzniku soubor vyhrál 1. cenu v mezinárodní konkurenci dechových kvintet na Bucharest International Music Competition a zanedlouho také 1. cenu v komorní hře v ODIN International Music Competition.

Členové souboru zastávají vedoucí pozice v předních českých i zahraničních orchestrech – v Orchestru Národního divadla, Filharmonii Brno, Symfonickém orchestru hlavního města Prahy FOK, Münchner Symphoniker, zároveň působí v České filharmonii, Symfonickém orchestru Českého rozhlasu a v PKF – Prague Philharmonia.