Škaredá holka v Metru

12.4.2023, 20:30 – 23:00

Svébytné rockové těleso, které vstřebává nejen klokot života jako takový, ale především poetiku své brněnské domoviny, která je srdcem pro nejednoho muzikanta s neklidnou duší a pepřenkou v srdci.

Cena vstupenky: 170-250 Kč

Řemeslný muzikantský fortel se v případě ŠKAREDÉ HOLKY snoubí s vnitřní něhou i sílou, která se skrývá za příběhy plnými fantazie a neopakovatelných momentů intenzivního života.

Do roku 1989 se různé formy kapely projevovaly při četných více či méně oficiálních příležitostech, v podstatě jako volné sdružení brněnských hudebníků. V letech devadesátých, v nových časech, poměrech a pod novým názvem, byla ŠKAREDÁ HOLKA už vyprofilovaná jako autorský kytarový hard rock. Její domovskou scénou byl hlavně brněnský klub Mersey. Do roku 1995 kapela pravidelně koncertovala v Brně i širším českém a moravském kontextu. Byla doprovodnou kapelou NIKKI SUDDENa na jeho turné po České republice i v zahraničí a natočila s ním desku. Po roce 1995 se jednotliví členové začali věnovat jiným projektům, uveďme známé ČANKIŠOU. V roce 2016 natočila skupina UKULELE ORCHESTRA JAKO BRNO, kde čtyři hráči ŠH působí, několik skladeb ŠH. Oživení písní bylo impulsem pro aktivnější obnovení kapely a logickým vyústěním nové životní mízy je pak vydání návratových vinylů „Bohyně“ a „Hnaný větrem“, kde uslyšíte téměř všechny písně ŠH, které se lety náležitě uležely, než byly oficiálně nahrány.

Sestava: Karel Heřman – zpěv, harmonika
Tomáš Ševčík – kytara
Aleš Svoboda – baskytara
Jiří Kostelecký – bicí
René Senko – tenorsaxofon
Jiří Strážnický – texty