MikuLOVE 2023 - festival nepopulární hudby

25.8.2023, 15:00 – 26.8.2023, 23:55

Festival dává prostor nekomerční – nemainstreamové hudbě, umělcům ´okrajových´ žánrů, není pouze o zvučných jménech, ale i o mladých talentech. Ve svém názvu má zvýrazněno slovo LOVE (láska) a nejde jen o slovní hříčku –  jde o symbolické vyjádření ducha celého festivalu, který je o lásce k hudbě, ale i o lásce mezi lidmi, o toleranci, hledačství, o respektu k ostatním a hlavně o fantazii bez limitů, o nekonečném objevování. 

Cena vstupenky: od 1290,- Kč
Chybět nebude ani tradiční unikátní projekt vznikající speciálně pro Festival MikuLOVE. Letos to bude kompozice z díla Filipa Topola, který odešel přesně před deseti lety. Zatím o něm ale nemůžeme nic ani naznačit... Přibyde také další zahraniční kapela, jednáme opět o hostech z dalekého Japonska. A samozřejmě vás bude čekat i doprovodný program, skvělé jídlo, víno i pivo.

Dějištěm festivalu se opět stane nově zrekonstruovaný amfiteátr letního kina v Mikulově, přilehlý park a další místa v tomto historickém jihomoravském městě. Návštěvníkům bude k dispozici stanové městečko a veškerý festivalový servis včetně bohatého občerstvení. Areál amfiteátru je bezbariérový. 

MikuLOVE navazuje dramaturgií a podtitulem Festival nepopulární hudby na dvacetiletou tradici festivalu Eurotrialog, který do své smrti v roce 2019 pořádal v Mikulově hudebník, promotér, fotograf a dobrá duše alternativní hudby Romek Hanzlík. O dramaturgii se stará Romkův dlouholetý přítel a kolega z kapel FPB a Už jsme doma Miroslav Wanek. Pořadatelství převzali po domluvě s Romkovou životní partnerkou Ladou Kuruczovou jeho přátelé a kolegové Petr Pošvic a Radim Svatoň. 

Program třetího ročníku (+20) festivalu MikuLOVE, který proběhne 25. a 26. srpna, a nabídne následující program:

Dunaj, Garage and Tony Ducháček, KITTCHEN, Monika Načeva a Zdivočelý koně, Prouza, Ty Syčáci, GRÓA (Island), Tara Fuki, Rány Těla, Ladě, Tornado Lue, V.T. Marvin (official), emozpěv, Rajtaraj, Bolehlav, Sprostá a ubohá, VNITRUBLOK, Něco něco, Hmlisto, Plum Dumplings, EVOLET, Songs from Utopia, Nedělní lidé, Josef Lábus a TrutnoForte a další