Středověké slavnosti na Hradčanech

27.5.2023, 10:00 – 19:00

Středověké slavnosti s celodenním programem nejen pro rodiny s dětmi v parku Maxe van der Stoela.

 

ALLGOR

Allgor, skupina scénického a historického šermu z Prahy se specializuje na období vrcholné gotiky (13. – 15. století), což znamená, že všichni rytíři vystupují v celoplátových zbrojích (brnění).

Členové skupiny jsou velmi zkušení šermíři a této činnosti se věnují více než 20 let. Allgor si zakládá na realistických a tvrdých soubojích a to tak, aby si oko diváka přišlo na své a rytíři se přitom nezranili. Každé vystoupení je podmalováno krásnou scénickou hudbou a je nadabováno profesionálními herci z pražských divadel.

Diváci znají Allgor z mnoha rytířských turnajů, středověkých slavností a historických průvodů. Vedle soubojů a turnajů dokáže Allgor bavit své diváky také ohňovou show, vystoupením bubeníků, kejklířů, chůdařů, fakírů, dobových tanečnic a živé středověké hudby. Skupina je úspěšná i v zahraničí. Pro zahraniční publikum jsou vystoupení namluvena v několika světových jazycích, aby diváci porozumněli vyprávěnému příběhu v rodné řeči. Vystoupení skupiny Allgor jsou ukázkou mužné síly, bojových dovedností, znalostí historického vojenství a kultury a vždy svým divákům nabízejí silný příběh, který je srozumitelný lidem napříč Evropou.