Kam o jarních prázdninách? Sladovna Písek se zabaví celou rodinu!

6.2.2023 – 19.3.2023, 23:59

Největší galerie pro děti a jejich dospělé, písecká Sladovna, nabízí řadu zábavných projektů plných kreativity, poznání a inspirace, které zabaví malé i velké.

Nejoblíbenějším místem je Mraveniště – obří dřevěný labyrint plný prolézaček, skluzavek a tunelů. Nasaďte se tykadla a prozkoumejte všechna zákoutí.

Nejmenší děti (0–6 let) čeká Pilařiště, kouzelný prostor inspirovaný ilustrátorem dětských knih Radkem Pilařem. Děti zde všemi smysly poznávají samy sebe a okolní svět, rozvíjejí pohybové i poznávací schopnosti, tvořivost a fantazii.

Ponořit se do kouzelného světa animace můžete v unikátním ráji animátorů – Animáriu. Prozkoumejte základní principy, na kterých stojí práce animátora a jazyk animovaného filmu.

Továrna na utopii, rodinná expozice z dílny Divadla Drak, zdobí Sladovnu pouze do konce března.  Čeká vás šest interaktivních objektů inspirovaných díly Karla Čapka.

Milovníci knih a příběhů v nich ukrytých ocení Hnízdo ilustrace – příjemný prostor, kde uniknete z každodenního shonu do pohádky. Součástí je také tvořivý koutek.

V období jarních prázdnin (6. 2. - 19. 3.) má Sladovna otevřeno v časových blocích denně od 9 do 17 hodin. Vstupenky najdete na www.sladovna.cz. Při zakoupení jakékoli vstupenky mají návštěvníci zdarma vstup do dalších dvou místností – stálé expozice o Radku Pilařovi a Malé galerie, kde nyní vystavuje obrazy umělec David Čáp.

Přijďte si zařádit do obrovského domu plného legrace!