Siluety - Jarní minitour 2023 v Nymburce

18.2.2023, 21:00 – 23:00
Ahoj kamarádi,
kapela Siluety má za sebou první rok existence a vyráží na další tour.
Cena vstupenky: 150-300 Kč

„Po vyhazovu z kapely Sendwitch jsem myslel, že už nikdy hudbu dělat nebudu, ale za pár týdnu mi to začalo chybět. Pamatuji si, že jsem v prosinci seděl u přítelkyně v bytě, měl jsem v sobě asi dvě láhve vína, poslouchal jsem kapelu Mandrage a její album Siluety. Ten název se mi tak zalíbil, že jsem ho pak na první zkoušce s kluky navrhl, a od té doby si říkáme Siluety,“ říká bubeník kapely Antonín Matyásko.

Píseň Gentleman se podle něho v podstatě napsala sama. „Text nám s kytaristou Štěpánem Šonou spadl do klína a my ho jen sebrali a napsali na papír. Přesněji řečeno ho napsal on, jelikož já bych to po sobě se svým krasopisem nejspíš nepřečetl. Psalo se nám dobře, jelikož to tak vlastně i cítíme. Určitě nijak zvlášť neholdujeme Facebookům a internetům, ale uvědomujeme si, že sociální sítě jsou pro to, co děláme, velice důležité, což je trochu paradox,“ konstatuje zpěvák kapely Jan Matyásko.

Se Štěpánem Šonou měli kapelu Nespoutaní Hoši, která hrála postpubertální pop-rock. Jelikož cítili potřebu změny, využili odchodu Antonína Matyáska ze skupiny Sendwitch a založili novou kapelu Siluety.