SWAP intense očista ve Vzletu

4.2.2023 – 5.2.2023, 23:59

Co je SWAP? Výměna nevhodných dárků, dobrého oblečení, skvělých knih, zachovalých potřeb do domácnosti.

Cena vstupenky: 150 Kč

Program pro Swap víkend:

Sobota:

10:00 - 18:00 Swap

13:00 - 15:00 Upcycling dílna

10:00 - 15:00 Dětský koutek s Annou

Neděle

10:00 - 17:00 Swap

10:00 - 12:00 Upcycling dílna

10:00 - 15:00 Dětský koutek s Annou

 

Jak funguje SWAP?

Zaregistrujete se a pak přinesete oblečení, pokojovky, knihy, nářadí, doplňky, bižuterii, menší potřeby a předměty do domácnosti a odnést si můžete cokoliv, co potřebujete či se vám líbí zdarma. Zbytek věcí si odveze jedna z partnerských organizací a vytřídí dál. Zkuste vzít krásné kousky, nechtěné dárky, které uneste v ruce cca 20 kusů.

Kodex ostříleného SWAPERA:

  • Na swap se chodí hlavně kvůli tomu, že lokální výměna je nejšetrnější a nejúčinnější způsob ekologického získávání věcí.

  • Na swap čili výměnu nosíme jen věci ve skvělém stavu a čisté, prostě takové, které bychom třeba darovali s radostí i svým přátelům.

  • Záměrem je udělat radost ostatním, zbavit se věcí smysluplně a nechat se překvapit, co pro nás swap přichytal. Je dobré si dát záměr, co potřebujeme, pak většinou najdeme na swapu právě takový potřebný poklad, respektive se nám snadněji ukáže.

  • Ze swapu si odnášíme věci, které činí radost nebo je potřebujeme pro sebe a své nejbližší: v rozumném množství, ze zkušenosti víme, že cca 20 ks na osobu vás udělá nejvíc šťastný.

  • Ohleduplnost k ostatním je zákon, zrovna tak navrácení věcí na svá místa a ramínka na třídírnu.

  • Swap je zábava, ale i životní styl a příležitost ke sdílení, využijme toho maximálně. Vyhraďte si potřebný čas, vyberte vhodný den a dorazte.

Sledujte událost na Facebooku a dozvíte se víc.