Odborný kurz: Výživové poradenství se specializací na rostlinnou stravu

2.5.2023, 17:00 – 18:30

Tento kurz je určen pro všechny, kteří si chtějí rozšířit své vzdělání v oblasti rostlinné výživy, ať už do poradenské praxe nebo pro sebe a své blízké. Především je kurz vhodný pro výživové poradce, nutriční terapeutky, trenéry a lékařky, poradce celostní medicíny a influencerky.

Kurz Vám poskytne odborné znalosti o rostlinné výživě, které jsou založené na studiích a vyjádřeních odborných výživových & zdravotních institucí. Zároveň je každá lekce doplněna o praktické rady a tipy, které Vám usnadní tyto odborné znalosti převést do praxe. Čekají Vás přednášky od celkem 10 různých odborných lektorů a lektorek z řad lékařů, nutričních terapeutek, výživových poradců i profesionálních sportovců.

Proč rostlinné stravě věnovat pozornost?
Rostlinná strava je čím dál populárnější a s tím roste i potřeba získávat relevantní informace a edukovat, neboť ne každá rostlinná strava je automaticky plnohodnotná a nutričně adekvátní. A není to jen o veganství či vegetariánství, oblíbenost roste především u takzvané flexitariánské (reduktariánské) stravy, při které lidé spotřebu živočišných potravin „jen“ redukují. I tato forma výživy však sebou nese potřebu edukace o látkách zdánlivě řešených u veganství, jako je například i vitamin B12, omega-3 mastné kyseliny nebo jód.
 
Obsah kurzu & přednášející:
- Rostlinná strava plnohodnotně (Mgr. Pavla Široká)
- Bílkoviny (MUDr. Roman Štícha, Honza Muller)
- Výživa u dětí (MUDr. Martin Světnička, Mgr. Dagmar Štruncová)
- Výživa u těhotných a kojících žen (Mgr. Veronika Baťová)
- Omega-3 mastné kyseliny (MUDr. Martina Břoušková)
- Vláknina (Dipl. Ing. Ivan Mach, CSc.)
- Gastro tipy & jak pracovat s klienty/kami (Mgr. Veronika Baťová, Mgr. Jana Hajrová)
- Vápník – plnohodnotná náhrada mléka a mléčných produktů (Mgr. Dana Hrnčířová)
 
Praktické informace:
- Kurz probíhá kompletně online.
- Lekce probíhají po dobu 8 týdnů – každý týden proběhne jedna lekce v předem daný čas a její záznam bude následně k dispozici po celou dobu kurzu.
- K záznamu lekce získají účastníci vždy i seznam odborných zdrojů, ze kterých přednáška vycházela, samotné prezentace sdíleny nebudou.
- Dotazy budou moci účastníci pokládat po celou dobu kurzu skrze online chat.
- Závěrečný test proběhne online s odstupem jednoho týdne od poslední lekce. K výběru bude z více termínů.
- V případě neúspěchu při řádném termínu bude možné za cenu 500 Kč absolvovat 1x opravný test, opět bude možné vybrat z několika termínů.
 
Více informací najdete na www.kurzproodborniky.cz.