HYB4 Hudba: Kolektivní Halucinace + Jan Váňa

16.2.2023, 19:30 – 22:00

Únorový večer, poetické texty snoubící se s jemnou kytarovou hudbou a náznaky elektroniky, které vám vyrvou pevnou půdu z pod nohou.

Cena vstupenky: 150 Kč
Jan Váňa
Písničkář a textař původem z jihočeského Tábora, vypravěč příběhů a pocitů za doprovodu kytarových smyček. Obvykle vystupuje s elektrickou kytarou a baskytarou, přičemž oba nástroje loopoje přes počítač, v poslední době ale občas dává přednost samotné akustické kytaře. Vydal dvě doma nahraná EP, několik singlů, v roce 2021 vystupoval v rámci série Wombat Sessions a v květnu vydal první studiový dvojsingl jménem tajem, napsaný ve spolupráci s Prokopem Korbem (aka badfocusem). V současné době žije v Praze, kde studuje Tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři Jaroslava Ježka. To se odráží i na jeho hudbě, kde texty hrají velmi důležitou roli.
 
Kolektivní Halucinace
Kolektivní Halucinace, dvě duše, jedno tělo, dva přátelé, hudebníci, zpěváci. Založena na Kladně kytaristy Kubou a Habřím koncem nultých let, pojmenovaná po křehkých iluzích, které sdílíme při hledání smyslu života. Později se připojil bubeník Tomáš Příkaský. V roce 2012 přichází baskytarista Robin Tichopád. O rok později vychází album Bůh z umakartu. Za píseň 'Jsem, jaká jsem' z tohoto alba získala skupina na festivalu Porta v roce 2019 zvláštní cenu poroty. V tom samém roce kapela zvítězila v konkurzu na Welcome scénu festivalu Hradecký slunovrat. Singl Jan69 z druhého alba Kosti z roku 2017 skončil na druhém místě v celoroční Velké sedmě Radia1. Po odchodu baskytaristy Robina Tichopáda v roce 2018 působí kapela jako trio. Po dlouhé zdravotní pauze odchází na jaře 2022 Habří. Doufáme že se vrátí, aktuálně hrajeme jako duo. 5. března 2021 vyšlo album Reality. V listopadu 2022 singl Já čekám dál.
 
Vstupné: 150 Kč v předprodeji (bude spuštěn brzy), 180 Kč na místě