Fašank s průvodem a koštem místních specialit na Náměstí Míru

18.2.2023, 13:30 – 22:00

Přidejte se k nám oslavit fašank. Po slunovratu nastává magické období plné oslav, nejvíce zachovanou tradicí je na Slovácku právě fašank. Průvod maškar, hry a zábava u lidové hudby se chystají i ve Veselí. 

Nebudou chybět trhy s místními a zabíjačkovými specialitami. Děti mohou už odpoledne přijít na kulturní dům, kde bude probíhat dílna výroby masek a vytvořit si obličejovou masku.

Zveme všechny masky nebo krojované a další veřejnost do průvodu, udávat tempo budou Čajkovi muzkanti, navštíví nás divadelníci z Chůdadla a zapojí se i veselké mladé Uplněnahédivadlo. Po návratu průvodu nás čeká bohatý program na náměstí s dětmi a folklorními soubory a muzikami.

Program:
13:30 výroba masek /kulturní dům/
14:00 trhy /náměstí Míru/
15:00 průvod masek s muzikanty, kejklíři, krojovanými a dalšími
/trasa: náměstí Míru, Chaloupky, ul. Zbrodek, lávka přes jez, Bartolomějské náměstí (zastavení), ul. Sokolovská, náměstí Míru/
16:00 hudební program /náměstí Míru, případně kulturní dům/
Vystoupí děti z mateřských škol, Dětského folklórního souboru Štěpnička, dechová sestava Čajkových muzikantů ze Vnorov, Cimbálová muzika Fraj, Soubor lidových písní a tanců Radošov, Veselský mužský sbor a další.
Od 16 hodin bude možné také přijít pokoštovat na kulturní dům domácí pálenky.