Blue Shadows a hosté: Pocta Janu Spálenému

19.2.2023, 21:00 – 23:00

Kapela Blue Shadows představí kromě svého vlastního repertoáru také unikátní program „Pocta Janu Spálenému“, který vznikl ve spolupráci s festivalem Blues Alive a jeho dramaturgem Ondřejem Bezrem a byl dosud uveden pouze v rámci loňského ročníku tohoto festivalu, u příležitosti 80. narozenin Jana Spáleného.

Cena vstupenky: 350 Kč

Písně Jana Spáleného za doprovodu Blue Shadows zazpívají Michal Němec (Jablkoň), Martina Trchová, Martin E. Kyšperský (Květy), Jan Fic a Jan Švihálek (Band of Heysek).

Blue Shadows, kapela složená z hudebníků z různých žánrů a oblastí, vydala v roce 2016 debutové album Blue Shadows a se svou hudbou vycházející ze stylu americana koncertuje velmi sporadicky. Oceňována je zejména jejich spolupráce s Vladimírem Mišíkem, s nímž natočili obě jeho poslední alba (Jednou tě potkám a Noční obraz), která získala dohromady sedm cen Anděl a zaznamenala vynikající recenze. Členy kapely jsou kytarista, skladatel (osmkrát nominovaný na cenu Český lev), producent a majitel jazzového labelu Animal Music Petr Ostrouchov, kytarista, aranžér a producent Josef Štěpánek, bubeník Martin Novák, basista, kytarista a klávesista Matěj Belko a violoncellista České filharmonie Jan Keller; hostem koncertu bude klavírista Jan Steinsdörfer. Blue Shadows nahráli též hudbu k televizním minisériím Viktora Tauše Modré stíny (2016) a Vodník (2019), hudbu k jeho filmu Amerikánka (2021) a v roce 2021 vyšlo také album Vlčí stopy, které natočili s písničkářem Mirkem Kemelem.