Hudební večery: Kittchen; Kauer, Jesenin&Imaginists; Aid Kid

17.2.2023, 20:00 – 23:59

Další z cyklu Hudebních večerů je už za rohem a my máme pro vás připravený skvělý program.

Headliner: KITTCHEN
Předskokan: KAUER, JESENIN & IMAGINISTS
After party: B2B dj set Aid Kid a Sestra dj
 
Kittchen: 
Narodil jsem se během dlouhý zimy. Některý města hořely ještě roky. A v roce 2011 vznikla v kuchyni deska MENU. Krátce poté se přidal bubeník a producent Tomáš Neuwerth, se kterým vznikla alba RADIO a KONTAKT. 1. máje 2021 vyšla čtvrtá řadová deska, nazvaná PULS.
Kittchen jsem já a Kittchen je i kapela, kterou tvoří Tomáš Neuwerth na bicí a Aid Kid na kytaru, basu a elektroniku.
 
KAUER, JESENIN & IMAGINISTS:
Aleš Kauer vystupuje spíš jako performer než jako muzikant. Reaguje na konkrétní situace, píše hudbu takzvaně na těla básníkům a nechává se jimi inspirovat. Nejinak je tomu v případě Sergeje Jesenina, kterého Kauer a jeho Imaginisté nabídnou, neboť se domnívají, že ruská poezie nemůže za zločince Putina.
„Hle, jak chladná krutost vyhlédla si / za cíl bolest – její vzplanutí! / Podřezává srp ty těžké klasy / jako něžné šíje labutí.“
 
Aid Kid:
Za pseudonymem Aid Kid stojí muzikant, producent a DJ Ondra Mikula. Po vydání prvních dvou singlů se stal vycházející hvězdou pražské elektronické hudební scény. Živé sety staví na improvizaci vlastních tracků, ve kterých kombinuje emotivní beaty a gradující struktury. V dubnu 2015 vydal Aid Kid ve vlastní režii eponymní debutové album, které vzbudilo pozitivní kritický ohlas (vč. ceny Vinyla pro Objev roku). V roce 2019 vydal své druhé album Cinematographer’s Journal. Deska vychází na labelu Bigg Boss a je zároveň soundtrackem k filmu Jaroslav Kučera – Deník režiséra Jakuba Felcmana. A právě tvorba kameramana Kučery zde posloužila jako tvůrčí inspirace – na ploše čtrnácti skladeb se tak střídají ambientní plochy s minimalistickými aranžemi pro klavír, dechy, smyčce a analogové syntezátory.
Rovněž působil jako kytarista v kapele Děti mezi reprákama a také byl součástí tvůrčího jádra kapely Zvíře jménem Podzim. Věnuje se i scénické hudbě (Strašnické Divadlo X10, Studio Hrdinů, Horácké Divadlo). Jako skladatel spolupracoval na tvorbě mnoha spotů, znělek, instalací a videomappingu.
 
Sestra dj:
Kdo je sestra? Všechno listí posbírejte kvůli otiskům, vykuchejte všechna zvířata, v žaludku bychom mohli najít nějakou stopu.
Sestra? To je něco jako bratr s jiným pohlavím.
Prská a třese se jako klobása na grilu, nohy se vám z ní točí jako by v nich byli roztoči.