Zlatka Bartošková - Horácké divadlo Jihlava

6.2.2023, 19:30 – 21:30

Zlatka Bartošková zpívá výhradně vlastní repertoár a píšou pro ni současní čeští textaři, básnící a skladatelé, jako například Ondřej Suchý, Jarmila Hannah Čermáková, Petr Ožana, nebo Jiří Toufar. 

Pěveckou kariéru začínala v orchestru Ladislava Bareše v Liberci a orchestru Československé televize s dirigentem Václavem Zahradníkem, spolupracovala s Ostravským rozhlasovým orchestrem a Armádním uměleckým souborem.

„Svým nezaměnitelným projevem je zřejmě jednou z nejosobitějších interpretek současného šansonu. Na kost prožitou interpretací a obrovskou energií rozeznívá prostory pražských i mimopražských klubů a publikum, které v jejích písních potkává své vlastní radosti i bolesti, dýchá s ní…“

PETR OŽANA je klavírista, skladatel a textař. Studoval obory skladba a klavír na Konzervatoři Jaroslava Ježka a posléze pokračoval na AMU ve studiu klavíru. Je pedagogem na Pražské konzervatoři na oddělení popu. Kromě koncertů se šansoniéry jako Zlatka Bartošková, Alena Hladká, nebo Marta Balejová, působí také v divadlech Divadlo Pod Palmovkou, Divadlo Mana, Divadlo Semafor a Divadlo Lucie Bílé. Jako korepetitor spolupracoval na muzikálech Sweeney Todd, Rent, Freddie, Cikáni jdou do nebe a Maminy.