Prospa vystoupí poprvé v Česku v Roxy

10.3.2023, 20:00 – 22:30

Prospa představují euforii rave parties nové generaci. Ve třech slovech svou rozmáchlou elektronickou tvorbu označují za nostalgickou, neotřelou a jedinečnou. Svými sety vytváří nepřetržitou smršť, která přináší poctivé hymny i hypnotický trance. Poprvé v Česku v Roxy vystoupí v Roxy v pátek 10/3.

Pokud jde o ambice, míří vysoko. „Chceme se stát britskými velikány, jako jsou The Prodigy nebo The Chemical Brothers. Vždycky jsme chtěli být rockovými hvězdami,“ hlásá dvojice. On miloval rock, já metal, říká Gosha Smith. On měl číro, já vlasy až na zadek, dodává Harvey Blumler. Blumer experimentoval s tvrdší hudbou inspirovanou dubstepem, Smith koketoval s jazzem nasáklým hiphopem.

Prospa vypráví syrový příběh mládí, euforie a lásky. Společně tvoří od roku 2013. Jejich hudba má kořeny v 90s raveu, navazují na údernost breakbeatu, opojnými vokály na 80s mainstream. Průlomovým se stal povznášející singl Prayer. Následovaly hity jako Ecstasy, Want Need Love a eklektická série Rave Science. Spolu s Kettamou loni vydali na labelu Ninja Tune energické EP Close Your Eyes.