Adidas Běh pro ženy 5 km 2023 - Praha

2.9.2023, 18:00 – 19:00

Pojď si užít největší běžecký mejdan podzimu! V rámci Birell Grand Prix Praha odstartuje také běh, který je jediným velkým závodem v Praze určeným výhradně pro ženy. Domluv se s kamarádkami a kolegyněmi a pojďte se proběhnout! Na čas, jen tak pro radost anebo oslnit v novém běžeckém oblečení! Vzdálenost je tak akorát, takže nemusíte mít natrénováno, abyste si závod užily. Mužům jsme vstup na trať zakázali, takže budete mít dostatek místa samy pro sebe. Jejich přítomnost vám ale chybět nebude. Budou vás totiž obdivovat jako diváci podél tratě. 

Cena vstupenky: od 400 Kč
  1. Rozložte své síly během závodu podle toho, jak jste trénoval/a. 
  2. Před závodem absolvujte preventivní sportovní zdravotní prohlídku.
  3. V závodě udržujte své tempo běhu už od startu.
  4. Sledujte předpověď počasí a na závod se oblékněte tak, jako by bylo o 5 °C více. Na start si můžete přiobléct starší bundu či mikinu a těsně před během nechat na místě a my je předáme potřebným.
  5. Startovní číslo si připněte na viditelné místo na hruď a vyplňte jeho zadní stranu. Usnadní to případné poskytnutí zdravotnické pomoci. 
  6. Potřebu vykonávejte na místech k tomu určených.
  7. Dodržujte pokyny organizátorů. 
  8. Předtím, než zahodíte kelímek, odplivnete si nebo se vysmrkáte, koukněte se kolem sebe. Pokud je to možné, snažte se o třídění odpadu do připravených nádob nebo na místa k tomu určená.
  9. Pokud už nemůžete, přeběhněte nejdříve k okraji trasy a potom teprve zastavte. Zabráníte tak srážkám a nečekaným střetnutím.
  10. Občerstvovací stanice jsou dlouhé několik desítek metrů. Využijte celé délky a nezastavujte se hned u prvního stolu. 
  11. Můžete běžet se sluchátky na uších, pokud chcete, ale podél trati je spousta kapel, a tak je škoda o ně přijít.
  12. Radost z dokončení závodu sdílejte se svými blízkými až po proběhnutí cílem.
  13. Každý je vítěz. Užívejte si běh a radost z něj bez ohledu na výsledný čas.