Zápas Mountfield HK - HC Kometa Brno

5.2.2023, 16:00 – 19:00

Mountfield HK, a.s. je hokejový klub působící v Hradci Králové od roku 2013, navazuje na bohatou historii hradeckého hokeje, která se datuje k roku 1926. Akcionáři jsou společnost Mountfield a.s. a Statutární město Hradec Králové.

Cena vstupenky: 10-440 Kč

Roku 1957 vyrostlo v Hradci Králové nekryté kluziště – vedle krásného parku na soutoku Labe a Orlice a velmi blízko centru města. O deset let později se pak stadion dočkal zastřešení a díky ME juniorů do 18 let v roce 1980 vyrostla pod Bílou věží i druhá ledová plocha. V polovině osmdesátých let získala plocha plexiskla a v roce 1997 byly rekonstruovány hráčské a rozhodcovské kabiny. Sezóna v dnešní době trvá od začátku srpna do konce hokejových soutěží (březen–duben). Hradecký stadion je proslulý nejen svými fanoušky, ale i charakteristickým odchodem z ledu. Ten je totiž za jednou z branek. Velmi impresivní jsou i tribuny klenoucí se ze tří stran bez jakéhokoliv balkónu do solidní výšky.

Pořadatelé už několikrát zažili ještě větší návštěvu, než jaká odpovídá celkové kapacitě stadionu (například při bojích o postup do extraligy bylo na stadionu při utkání s Třincem okolo devíti tisíc fanoušků). V létě roku 2007 začala rozsáhlá rekonstrukce hradeckého zimního stadionu. Kromě zcela nového pláště se aréna dočkala také nového chladícího systému, mantinelů, tvrzených skel, rekonstrukce tribun a sedaček, osvětlení, multimediální kostky, hráčského zázemí a skyboxů pro sponzory a V.I.P. hosty.