Valentýnský gastrovečer na zámku Žďár nad Sázavou

14.2.2023, 18:00 – 22:00

Romanticky laděné menu při svíčkách z kuchyně žďárské Střední gastronomické školy Adolpha Kolpinga si vychutnáte při tónech romantického klavíru.

Cena vstupenky: 2000 Kč

Přípitek:
Růžový Gin&tonic 
Studený předkrm:
Marinovaný lososový pstruh s okurkovou tapiokou a mangovou omáčkou, párováno s „TO PRVNÍ“ couvée Ryzlink Vlašský  a Rulandské bílé 2021, vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov 
Polévka:
Chřestový krém s krutony a bylinkový olej 
Teplý předkrm:
Rolované kuřecí stehno v parmské šunce s citronovou nádivkou, šafránové rizoto a marinovaný květák, párováno s Naše bílé 2021, vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov 
Hlavní chod:
Vepřová panenka připravovaná metodou  ,,sous-vide, s restovanou zeleninou  a batátové pyré s brambory párováno s Cabernet Sauvignon Rosé, pozdní sběr, vinařství Petr Bíza, Čejkovice 
Sýry:
Terina z kozího sýru s pistáciemi, pomerančovo/mrkvové pyré s lístky salátu, párováno s Pinot Noir, vinařství Josef Chromý, Tasmánie 
Moučník/ dezert:
Čokoládová pěna s rakytníkovým gelem, omáčkou z granátového jablka a čokoládovou dekorací 
Káva:
Espresso, Espresso Macchiato – výběrová káva 100% arabika (portfolio pražírna Kafe Křižka) 
Digestive:
Southern Comfort – elegantní bohatý likér z whisky s chutí broskve, pomerančů a vanilky

Při zakoupení vstupenky můžete možné uplatnit 20% slevu na zámecké ubytování.