Výlet do Zoo Brno - Kam s dětmi

20.12.2022 – 20.12.2023, 23:59

Vydejte se s rodinou, přáteli, partnerkou nebo sami na výlet do Brněnské zoologické zahrady. Protože zvířátka dokáží vždy probudit úsměv na tváři. Akce v Zoo Brno.

Brněnskou zoologickou zahradu najdete v atraktivním prostředí lesoparku na Mniší hoře, kousek od další známé lokality, Brněnské přehrady. Přírodní prostředí umožňuje poklidnou prohlídku zoo i během léta, poskytuje totiž dostatek stínu a prostotu pro relaxaci a poznání exotické fauny z celého světa. Zoo se stala domovem pro více než 2 200 zvířat a 400 různých druhů.

V zoo můžete strávit celý den, nabízí totiž občerstvení pro vysílené cestovatele i zábavu pro dětské návštěvníky na trampolíně nebo v lanovém centru. Svůj den zpestříte díky zážitkovým programům. Nezůstanete tak jen obyčejným návštěvníkem, ale na pár hodin se stanete ošetřovatelem šelem nebo kopytníků či nakrmíte žirafy nebo tapíry. Podmínkou je mít 18 let a objednat se musíte minimálně 2 týdny dopředu.

Zoologická zahrada nedávno otevřela přímo v centru Brna i novou výjimečnou Virtuální expedici, jedinou svého druhu ve střední Evropě. Zaplavete si u korálových útesů se žraloky, podíváte se do tváře lvům, těsně vedle vás se projde slon, případně budete zblízka sledovat lední medvědy. Virtuálně se přenesete do bezprostřední blízkosti živočichů po celém světě.

Zoo však nenabízí jen unikátní zážitek s vzácnými druhy. Snaží se také uchovat rozmanitost živočichů i pro budoucí generace, a proto se podílí na množství záchranných projektů doma i ve světě. Ochrana ohrožených druhů je důležitým posláním zoologických zahrad.