Degustace kávy formou cuppingu s pražírnou Candycane
Pocit chladu se pro většinu z nás stává každodenní zkušeností. Tyhle měsíce jsou ale obzvlášť náročné a mnohdy dokonce život ohrožující pro ty, kteří nemají své ‘doma’ a vesměs veškerý čas tráví v zimě na ulici. S pražírnou CandyCane jsme se tak rozhodli spojit síly a uspořádat sérii tří kávových akcí, z nichž veškerý výtěžek pošleme na Nocleženky.
Jaká káva je nejlepší? Jaké jsou rozdíly v chuti kávy pražené pro espresso a pro filtr? Jak v pražírně testují kvalitu? Degustací kávy metodou cuppingu Vás provede Jarda Slámečka z pražírny Candycane coffee. Jedná se o stejnou metodu, jakou se vybírá káva na farmách, testuje kvalita v laboratořích a ochutnává i po upražení v pražírně. Degustace je malým kurzem ochutnávání a hodí se pro každého, kdo se v kávě chce o trochu lépe orientovat, nebo kdo již má s ochutnáváním zkušenosti a chce ochutnat co se aktuálně ve světě kávy děje. Ochutnáme dohromady 10 vzorků kávy z produkce pražírny Candycane coffee.