Royal Classical Ballet - Labutí jezero - Hradec Králové

8.10.2023, 19:00 – 20:00

Divadlo „Royal Classical Ballet“ je divadlem klasického baletu. Soubor divadla tvoří absolventi nejlepších choreografických škol v Moldavsku a na Ukrajině, kteří mají kromě vysoké úrovně technického profesionalismu, dobré herecké schopnosti, schopnost zcela se reinkarnovat na jevišti. 

Cena vstupenky: 990-1490 Kč

Součástí repertoáru divadla jsou celovečerní balety, doplněné úžasnými barevnými dekoracemi a kostýmy. Divadlo úspěšně účinkuje s turné po celém světě. Sólisty divadla jsou přední umělci, jako Sergej Skvorcov z Moldavska a Kateryna Floria a Alexander Pokotilov z Ukrajiny.

Sergej Skvorcov se narodil v roce 1989. V roce 2008 absolvoval Kyjevskou choreografickou školu. Působil jako sólista a hlavní sólista v Akademickém divadle opery a baletu v Dněpropetrovsku. Provádí romantické a hrdinské části. Mistrovsky ovládá rotaci, má dobrý skok, zaujme diváky charismatem, upřímností herectví. Od roku 2016 je předním sólistou Royal Classical Ballet.

Alexander Pokotilov se narodil v Dněpropetrovsku. V roce 2007 absolvoval baletní a choreografickou školu Divadla opery a baletu v Dněpropetrovsku. Od roku 2007 do roku 2011 studoval na Dněpropetrovském divadle a umělecké škole. Získal bakalářský titul na Chersonské státní univerzitě. V letech 2001 až 2016 působil v Akademickém divadle opery a baletu v Dněpropetrovsku. Od roku 2016 působí v Divadle „Royal Classical Ballet“.

Kateryna Floria se narodila v roce 1987 ve městě Mariupol. V roce 2003 absolvovala baletní školu Vadima Pisareva v Doněcku. V letech 2003 až 2014 působila v divadle Donbass Opera a Ballet, se kterým absolvovala turné v těchto zemích: USA, Čína, Jižní Korea, Spojené království, Irsko, Francie, Německo, Švýcarsko, Španělsko, Portugalsko, Spojené Arabské Emiráty, Švédsko, Norsko , Finsko. Je uměkyní Mariinského divadla, je také hostujícím sólistou Divadla «Royal Classical Ballet».

«Labutí jezero» je nejslavnějším baletem na světě. Tento balet zůstává nejoblíbenějším baletním představením po celém světě. Příběh lásky prince Siegfrieda a princezny Odetty, která je přeměněna na bílou labuť zlým čarodějem Rudovousem. Princ Siegfried se snaží zabránit kouzlu a v neuvěřitelném boji mezi dobrem a zlem nakonec zvítězí dobro. To vše, v podání skvělých umělců v kombinaci s barevnými dekoracemi a úžasnými kostýmy, diváci uvidí v rámci evropského turné v listopadu 2022.