Peter Lipa Band v Jazz Docku

18.4.2023, 21:00 – 19.4.2023, 23:00

Nestor slovenské jazzové a bluesové scény zpěvák Peter Lipa se vrací do Jazz Docku. 

Cena vstupenky: 300 Kč

Dlouhodobá práce s kvalitními textaři pomohla Peterovi Lipovi vykrystalizovat hudbu, jejímž základním kamenem je blues, ale nechybí R&B, groove, jazz nebo vocalese a šanson. Jeho skupinu tvoří vynikající mladí slovenští hudebníci, mezi nimi i ojedinělý saxofonista Radovan Tariška. Padesátiletá hudební praxe je pro Lipu velkou školou života, kterou v klubové atmosféře využívá tak, že diváci se stávají důležitou součástí nadšené koncertní atmosféry.

75 let v plném nasazení, to byl název koncertu, na kterém Peter Lipa oslavil své kulaté narozeniny. Tisíc diváků a množství vynikajících hudebníků a zpěváků přišlo pozdravit nestora československé hudební scény. Rok 2018 však měl pro něj i další vrcholy. Po 15ti letech zpíval na 44. ročníku "svých" Bratislavských jazzových dní. Během roku absolvoval téměř 150 koncertů a vystoupení. V rámci toho pražského se dostane i na ochutnávku z alba Dobré meno, které obsahuje třináct nových autorských písní. Prezentuje různorodou produkci a totální nasazení všech hudebníků v čele s Peterem Lipou. 

Peter Lipa – voc; Peter Lipa ml. – keys; Michal Fedor – dr; Radovan Tariška – sax; Michal Šimko – b.

Vstupné v předprodeji na sezení 600 Kč, na stání 300 Kč, na místě v den koncertu na sezení 700 Kč, na stání 350 Kč. Při zakoupení vstupenky na sezení již není nutné rezervovat místo. Na koncert se nevztahují klubové slevy. Děkujeme za pochopení.