The Subways v Lucerna Music Baru

26.3.2023, 21:00 – 23:00

The Subways zůstávají stále jednou z nejzajímavějších koncertních kapel, která strhuje davy svým výbušným rockovým zvukem a divokou pódiovou show. V neděli 26. března představí v Lucerna Music Baru své nové album Uncertain Joys.

Cena vstupenky: 733-790 Kč
Příběh The Subways se začal psát v roce 2005, kdy bylo Billymu, Charlotte a Joshovi v průměru pouhých 18 let. Na mezinárodní hudební scénu vtrhli se svým debutovým albem Young For Eternity a singlem Rock & Roll Queen. I díky účinkování v americkém teenagerovském seriálu THE OC a ve filmu Guye Ritchieho London Gangster "RocknRolla" se stali stálicí rockových playlistů na Spotify.
Kapela dosud vydala čtyři alba, přičemž to poslední The Subways z roku 2015 produkoval zpěvák a skladatel Billy Lunn, který zároveň album i mixoval. Q Magazine o albu napsal: "Album patří mezi to nejlepší, co kdy napsali... a nachází kapelu plnou energie, soustředěnou a připravenou na bitvu".
Celosvětová pandemie sice přerušila jejich více než čtyřicetidenní mezinárodní turné Young For Eternity Anniversary Tour, ale Billyho zaměstnala v jeho nově zřízeném studiu v Hertfordshire, zatímco Charlotte a Josh se ve svých domovech soustředili na nahrávání pátého alba na dálku. Novinka spatří světlo světa na začátku roku 2023.
V dubnu 2021 se kapela upsala vydavatelství Alcopop a vydala politicky laděný singl Fight inspirovaný hnutím Black Lives Matter, který popisuje jako "dopis o dvou částech: gesto solidarity s černošskou komunitou a komunitami barevných, které čelí každodennímu útlaku ze strany systémového rasismu, a výzva bílé komunitě, že takový útlak skutečně existuje a že musíme tento útlak uznat a bojovat po boku marginalizovaných komunit jako spojenci."
Bohužel v říjnu 2020, po dokončení nahrávání bicích pro nadcházející páté album, kapelu opustil bubeník a zakládající člen Josh Morgan. The Subways rychle doplnili sestavu kapely o bubenici Camille Phillips (The Ramonas), která se v lednu 2022 stala oficiální členkou kapely.
The Subways ozdobili pódia více než 100 mezinárodních festivalů (včetně Pyramid Stage na Glastonbury, hlavních pódií na Reading & Leeds, Rock Im Park, Rock Am Ring, Hurricane, Southside a Rock En Seine).
"We will rock till we drop," popisují The Subways svůj přístup ke koncertování a pokračují: Není nic vzrušujícího než být na turné. Největší drogou na světě je vidět lidi, jak křičí slova a tančí na písničky, které jste napsali. Jít na pódium a každý den hrát rocknrol, navštívit nová města, nové země, nové kontinenty a cestou poznat nové přátele, to je ten nejúžasnější zážitek, jaký jsme kdy zažili!"