Prosincový UnderFolk V břiše velryby

13.12.2022, 19:00 – 21:00

V úterý proběhne poslední letošní underfolkový večer. Pozvání přijali dva písničkáři z Prahy: mistr nemilosrdného humoru Inženýr Vladimír a mladá nadějná autorka Alžběta Dudová, jež svůj hudební projekt nazvala Vnitrublok. 
V břiše velryby, Havelský park, Mladá Boleslav

Cena vstupenky: Dobrovolné Kč

Pod pseudonymem Inženýr Vladimír se skrývá osobnost divadelního kritika a písničkáře Vladimíra Mikulky, který dle svých vlastních slov hraje k poslechu i k opatrnému tanci písně tak tklivé, že by snad mohly být i veselé (a naopak). Není tak výjimkou, že posluchač při jeho vystoupení mnohdy neví, zda se má smát intelektuálním hříčkám, anebo dumat nad autorovou svébytnou obrazotvorností. Vladimír vystupuje v nejrůznějších sestavách, do Boleslavi ale přijede představit svou sólovou tvorbu, především se zaměřením na novější repertoár z nedávno vydaného CD Kanálem snů.

Talentovaná písničkářka Alžběta Dudová prezentuje svou autorskou písničkářskou tvorbu pod názvem Vnitrublok, čímž předem naznačuje, že se po vzoru tradice mladých písničkářek věnuje zejména pátrání v lidském nitru a mezilidským vztahům. Studentka zpěvu a tvorby textu představí rovněž písně z desky, kterou právě v prosinci tohoto roku plánuje vydat. Do poslední chvíle tak spolu s ní můžeme zůstat napnuti, zda už na UnderFolk nové CD stihne přivézt.

Vstupné dobrovolné.