Jak řešit konflikty se "zlobivým" žákem

13.12.2022, 19:00 – 20:30

Webinář Vás vybaví teoretickými znalostmi, které lektor vhodně doplňuje praktickými dovednostmi a přístupy, které Vám napomohou řešit náročné situace s Vašimi žáky.

Na webináři se naučíte základní principy, díky kterým lépe porozumíte náročnému chování žáků. Praktické vzdělávací metody a přístupy vycházejí ze současných vědeckých poznatků a také z mnoholetých zkušeností
lektora.

Co Vám webinář přinese:

- Co je to konflikt a proč konflikty vznikají
- Jak řešit konflikt s agresivním žákem
- Jak pracovat nejen se "zlobivým" žákem, ale s celou třídou
- Představíte si tipy, jak lépe komunikovat / vést rozhovor s žákem

Cílové publikum: Pro pedagogy MŠ a ZŠ, není potřeba žádné specifické znalosti.

Mgr. Michal Prokeš se dlouhodobě věnuje tématu práce s dětmi s problémovým chováním a projevy agresivního chování. Již 12 let vzdělává děti a dospělé v tématech výchovy, spolupráce a komunikace. Absolvoval výcvik v Montessori pedagogice, ve Feursteinově metodě instrumentálního obohacování, a také dvouletý výcvik zaměřený na práci s dětmi s projevy agresivního chování. V současnosti studuje doktorát v oboru pedagogika na Ostravské univerzitě. Profesně pracoval jako vedoucí předškolních klubů, metodik vzdělávání, nebo metodik v Národním pedagogickém institutu. Jako externista spolupracuje s Univerzitou Palackého v Olomouci, Ostravskou Univerzitou, Vysokou školou HUMANITAS Praha, ale také se vzdělávacími agenturami (Studio W, AKADEMIA a další). V roce 2021 založil portál eduall.

Co o sobě říká?

„Nefandím jednoduchým návodům. Život mě naučil, že na všechny problémy neexistují jasné odpovědi. Ale zároveň se nebojím nabídnout radu, nebo nový úhel pohledu.
Vycházím z vědecky podložených informací a pracují analyticky. Teorii vždy propojují s vlastními praktickými zkušenostmi. Vím, že teorie bez praxe vám ve škole příliš nepomůže.
Zaměřuji se na vývoj mozku, na emoce, řešení konfliktů, nastavování pravidel a také odkrývání nálepky “zlobivý” žák."

Registrovat se můžete níže, registrace uzavíráme den před webinářem či po naplnění kapacity. Prosíme, zkontrolujte si vámi zadávaný email.
https://bit.ly/registrace-13-12-2022

Odpovědi na nejčastější otázky najdete zde: https://www.ucimeonline.cz/nejcastejsi-otazky-a-odpovedi/