Za vůní punče a cukroví do Nového Jičína

2.12.2022 – 23.12.2022, 23:59

Provoněný punčem a cukrovím bude Adventní jarmark, kterým od pátku 2. do pátku 23. prosince ožije Masarykovo náměstí v Novém Jičíně. Ve stáncích nakoupíte i vánoční dekorace a ozdoby z přírodních materiálů, dřevěné hračky a další výrobky jako zabijačkové dobroty, sýrové pochutiny nebo med a pražené oříšky. 

Také se budete báječně bavit při bohatém programu. V pondělí 5. prosince zažijete Den s Mikulášem. Jeho součástí budou andělská promenáda a pekelná show i slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Středa 7. prosince bude patřit koledám – zpívat je budou Dětský pěvecký sbor Ondrášek a v rámci stejnojmenné akce i celé Česko.  

Koncertů si na jarmarku můžete poslechnout na tři desítky – od historické hudby, přes bubínky djembe až po revivaly kapel Olympic a Lucie. Ve středu 14. prosince se na náměstí odehraje živý betlém připomínající legendu o Ježíškově narození. Ve čtvrtek 22. prosince vás zahřeje Běh o vánočního kapra a každou sobotu navečer společně rozsvítíte svíci na velkém adventním věnci.

Svátečně se naladíte i při vycházkách s názvem Historické perly pod Beskydamiv sobotu 3. a 10. prosince, vždy v 10.00, 13.00 a 15.00 hodin vás zkušená průvodkyně zavede na Masarykovo náměstí, do vyzdobeného farního kostela, na vyhlídkový ochoz radnice i do expozic věnovaných výrobě klobouků a generálu Laudonovi. Na závěr si pod vedením mistra pekaře upečete perníčky.  

Více informací a rezervace vstupenek na www.icnj.cz.