Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná 2023

17.8.2023 – 3.9.2023, 23:59

Novocirkusové zážitky slibuje od 17. srpna do 3. září i Letní Letná 2023. Na první oznámenou zahraniční hvězdu jsou lístky k mání ve vánočním předprodeji. Kdo je zvědavý, jak Cirque Alfonse v show Animal obrátí farmu vzhůru nohama a stodolu naruby, koupí už nyní vstupenky na letniletna.cz.

Jubilejní, dvacátý ročník Letní Letné oznamuje první zahraniční hvězdu. Na mezinárodní festival nového cirkusu a divadla se v létě 2023 potřetí vrátí kanadský Cirque Alfonse a opět svou energií nenechá nikoho na jevišti ani v hledišti vydechnout. Po troufalém kabaretu Barbu a novocirkusovém muzikálu Tabarnak, které se vyprodalo ještě před zahájením festivalu, strhnou publikum komicky živou inscenací Animal. Letenské šapitó se stane farmou, jaká se jen tak nevidí. Dvacátá Letní Letná to nejlepší z nového cirkusu předvede od 17. srpna do 3. září 2023. Lístky na zábavnou inscenaci Animal jsou k zakoupení na letniletna.cz.

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná do necelých tří týdnů koncentruje to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Jedná se tak o jedinou přehlídku svého druhu a rozsahu v České republice a okolních zemích. Návštěvníky čeká kromě večerních představení i bohatý divadelní program pro děti a také doprovodný program, který je pro ně připraven z velké části zdarma a probíhá celý den. Od workshopů, přes výtvarné či cirkusové dílny, až po koncerty a open air akce. Pro děti jsou připraveny i příměstské tábory. A pro rodiče pak hlídání během představení. Ve festivalovém areálu, který se od svého založení nachází v Letenských sadech, v místě s výhledem na celou Prahu, je několik odpočinkových zón, stánků s občerstvením i barů. Návštěvníci v něm tak mohou pohodlně strávit celý den. Prostor je samozřejmě přizpůsoben i pro hendikepované.

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná pořádá Společnost GASPARD za podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury České republiky a Městské části Praha 7.

Partner zahraničního programu: Nadace PPF
Partneři: Gasparo, Metrostav, Kolektory, Florentinum, CSCargo, Pražské vodovody a kanalizace