Komorní řada: Epoque Quartet v Atrium na Žižkově

13.12.2022, 19:30 – 21:00

Multižánrové hudební seskupení brilantních muzikantů proplouvá napříč žánry, styly a epochami. Kvarteto, které s kvartetním repertoárem nepracuje úplně klasicky a přesto je prvotřídní klasou!

Cena vstupenky: 350 Kč

Multižánrové hudební uskupení brilantních hudebníků proplouvá napříč žánry, styly a epochami. Epoque Quartet v roce 2019 oslavil dvacet let od svého založení. Během této doby si našel pevné místo na české a evropské hudební scéně, výrazně posunul hranice kvartetního repertoáru a vyprofiloval se ve špičkový soubor, který je zván ke spolupráci s celou řadou skvělých hudebníků z různých odvětví muzikantské branže. V roce 2020 byla kompliační deska souboru „20 let Epoque Quartet“ ohodnocena jako nahrávka roku v kategorii crossover v rámci udílení prestižních cen Classic Prague Awards.

Program

Jan Kučera: Zrození, Sluneční hodiny, Pljeskavica
Django Reinhardt: Minor Swing
Astor Piazzolla: Ave Maria
Vladimir Cosma: Le Grande Blond Avec Une Chaussure Noire
John Williams: Schindlerův seznam
Pat Metheny: Jaco
Astor Piazzolla: Adios Nonino & Libertango

Délka: 90 minut



Cyklus lze zakoupit i jako ABONMÁ zahrnující slevu na vstupenky, uvítací přípitek a garantované místo v sále – zde.

• Plná cena abonmá 1200 KČ
• Studenti, senioři, ZTP a ZTP/P 800 KČ

Jednotlivé vstupné 350 KČ / 250 KČ – pro nákup použijte formulář níže.

KOMORNÍ ŘADA
garant: Guarneri Trio Prague

Intimní hudební prožitek a těsný kontakt posluchače s interprety.
Právě v tom tkví kouzlo komorní hudby, jež byla původně komponována pro menší sály.
A díky tomu může přirozeně vyniknout v tradičním prostoru bývalého barokního kostela Atria na Žižkově.

První ročník komorní řady zahájí špičkové těleso mezinárodního rozměru, které je zároveň jejím garantem – Guarneri Trio Prague. Soubor před nedávnem oslavil třicet pět let koncertní činnosti v původním složení a sestavil pro vás pestrý hudební výběr.

V rámci jednotlivých koncertů tak zazní jak kánonická díla triové a kvartetní literatury, tak multižánrový program od klasiky po argentinské tango a jazz, autorský repertoár či kompozice nesoucí silné sdělení perzekuovaných židovských skladatelů. Vystoupí přední české ansámbly, jako je doma i v zahraničí oslavované Bennewitzovo kvarteto či populární Epoque Quartet. Posluchači uslyší také představitele mladší generace – houslistu Milana Al- Ashhaba, jenž zahraje s pianistou a skladatelem Adamem Skoumalem. Můžete se těšit na brilantní virtuózní hru všech účinkujících, která slibuje výjimečný hudební zážitek.