Prague Surf Film Festival Vol. VI

24.11.2022, 17:00 – 25.11.2022, 22:45

Šestý ročník Prague Surf Film Festival se blíží a zve vás na promítání.

Cena vstupenky: 150 Kč

Uvidíte tyto filmy:

African territory (78´)
Bývalá vojenská sanitka předělaná na ultimátní surf van. To je zázemí Joaquina a Juliana na 22 měsíců dlouhé cestě Afrikou. Objevování nových spotů, dobrodružství, adrenalin, ale i strach. To je na řadě festivalů oceněný film African territory.
 
Arc of Aleutia (31´)
Sníh, led a kluci vopálený z Austrálie hoblují vlny kdesi u Aljašky. Tak pohodový cold water surfing tu dlouho nebyl! Atmosféra jak v Sydney na Bondi beach.
 
Facing monsters (95´)
Chcete adrenalin? Film Facing monsters vám ho nasype v množství větším než malém. Australský surfař Kerby totiž vyhledává „slab waves“, které z hloubky padají přímo na mělký reef. Krutopřísná podívaná.
 
Femme ocean (60´)
Pět žen z Portugalska, Maroka a Srí Lanky, které se zamilovaly do surfování, sportu, kterému dlouho dominovali muži. Jsou to průkopnice, aktivistky a umělkyně, které spojuje jedinečné pouto se surfováním a mořem.
 
Havana libre (82´)
Kubánský surf underground! Represe, strach, rezignace, ale i radost ve vlnách a naděje. Heslo Never stop surfing vám bude dlouho znít v uších.
 
Rozkolys (72´)
Polské pobřeží Baltského moře. Vlny se tam tvoří jen pár týdnů v roce. I když žijí 500 km od pobřeží, dávají si Paweł a Artur záležet, aby v těchto dnech byli ve vodě. Ale ne všechno jde podle plánu…
 
Springtide (7´)
V rybářské vesnici v Bengálském zálivu žije skupina mladých Barmánců svůj šťastný život se zvláštním koníčkem: surfováním. Jsou první a jediní. Mezitím v Rangúnu někdo začíná stavět první desku z týkového dřeva, symbol pro budoucí generace, která prolomí status quo.
 
Sweet adventure (50´)
Sweet adventure to je film o skvělých vlnách a neuvěřitelných náhodách v El Salvadoru. Spousta srandy a nadsázky od začátku do konce. Albee Layer a Matt Meola vám řeknou víc.
 
Undone (52´)
Big wave surfing očima žen. Velmi realistický příběh profesionální surfařky Laury Enever, která opustila WSL, aby jezdila ty největší bomby!
 
Window (10´)
Krátký film, vítěz loňského ročníku London surf film festivalu. Intenzivní sonda do anglického Cornwallu s geniální hudbou od CJ Mirra.
 
Jak vidno lineup bude zle našlápnutej. Na časový harmonogram projekcí si ještě počáme, ale jisté je, že dva filmové dny v kině Pilotů završí bujará afterparty.