Táborské Vánoce 2022

24.11.2022 – 8.1.2023, 23:59

Táborský advent začíná každý rok tradičně slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Letos připadl tento den na pátek 25. listopadu.  Program začíná v 17.00 hodin. Těšit se můžete na vánoční hudbu Swing Bandu Tábor, Andělskou poštu, vánoční punč a čaj.

Vánoce ve světě zaplní Galerii 140

K adventu v Táboře již tradičně patří i vánoční výstava v Galerii 140. Letos jsme se zaměřili na téma „Vánoce ve světě“. Výstava se uskuteční od 24. 11. 2022 do 8. 1. 2023.

Vánoční svátky se slaví téměř po celém světě. Každá země má ale své typické zvyky a tradice, dárky v nich nenosí Ježíšek a také dny, kdy se dárky rozdávají, se mohou lišit. Pro naši výstavu jsme vybrali devět evropských zemí – Řecko, Itálii, Chorvatsko, Slovensko, Maďarsko, severské státy, Ukrajinu a Velkou Británii. Dozvíte se například, kde naděluje Befana, jakou roli ve Švédsku zastává kozel nebo kde si vaří švestkovou polévku.

Staročeský vánoční trh

Přijďte si užít pohodový adventní čas a atmosféru staročeských Vánoc do Tábora. Staročeský vánoční trh zaplní Žižkovo náměstí o víkendu 10. a 11. prosince 2022.

Uvidíte tradiční uměleckořemeslnou výrobu, ochutnáte různé vánoční lahůdky a vyzkoušíte si staré vánoční zvyky. Setkáte se také s nebeskými anděly a živými velbloudy. Na děti čeká historický kolotoč a vánoční dílnička.

Trh zpříjemní hudební program v podání kapely Staropražští pardálové, orchestru Péro za kloboukem, Žesťového souboru Jakuba Valeše a kapely Švejk Band.  Studio Dell´arte zahraje divadelní představení Vánoce za časů našich prababiček, které připomene adventní čas v dobách dávno minulých.

Více na www.taborcz.eu.