Exkurze do Sklárny a minipivovaru Novosad a syn

1.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Při návštěvě areálu Sklárny a minipivovaru Novosad a syn Vám vřele doporučujeme zakoupit si i vstupenku na prohlídku sklárny a projít si výrobní provozy se školeným průvodcem.

Cena vstupenky: od 50 Kč

Během prohlídky budete mít možnost sledovat z bezprostřední blízkosti pracující skláře i brusiče a shlédnout kompletní postup zpracování skla tradičními hutními technologiemi. Součástí exkurze je i unikátní 127 let stará historická brusírna skla, poháněná transmisemi a vodní turbínou. Vše je v téměř původní podobě a plně funkční. Prohlídka je provázena odborným výkladem v češtině, němčině nebo v angličtině.

Exkurze se uskutečňují celý týden, od pondělí až do neděle, vždy mezi 8:00 až 15:00 hodinou. Prohlídka provozu trvá asi 45 minut. Po absolvování prohlídky sklárny si návštěvníci mohou ještě idividuálně prohlédnout sbírku skla (je již v ceně vstupenky do provozu) v přilehlém muzeu skla. Tato prohlídka je již bez odborného výkladu. U vstupenek pro dospělé naleznete i kupón buď na ochutnávku místního piva, kávu, čaj nebo nealko nápoj. Lze využít v pivovarské restauraci, v cukrárně pod muzeem skla a v letních měsících i u stánku na nádvoří sklárny.

Velkým skupinám doporučujeme (v období hlavní turistické sezóny i větším rodinám), vzhledem k možnému většímu zájmu, objednat prohlídku sklárny předem, buď  telefonicky +420 481 528 141 nebo případně e-mailem: [email protected] 

POZOR - jestliže se nedostavíte včas na recepci sklárny, tak vaše rezervace 10 minut před domluveným časem propadá !

Během exkurze navštívíte:

Krátký výklad o historii sklárny

Postup výroby

Historickou brusírnu

Vodní turbínu s transmisemi

Muzem skla