É. Louis / Skoncovat s Eddym B. - Východočeské divadlo Pardubice

Scénické čtení současné francouzské románové senzace o tom, jak je nesnadné přijmout a svobodně projevit vlastní sexuální identitu. 

É. Louis / Skoncovat s Eddym B. - Východočeské divadlo Pardubice
  • Adresa:
    náměstí Republiky 50
    Pardubice 530 02

„Můj otec se rozhodl dát mi jméno Eddy podle amerických seriálů, které sledoval v televizi. V kombinaci s příjmením Belleguele, totiž Držtička, které mi předal spolu s minulostí, jíž bylo obtíženo, jsem se tedy měl jmenovat Eddy Belleguele. Jméno pro drsňáka.“

V pouhých dvaadvaceti letech vydal Édouard Louis (*1992) autobiografický román, v němž s mimořádnou otevřeností podává svědectví o tom, jak žije nejchudší společenská vrstva jeho země a co v takovém prostředí zažívá kluk, který musí čelit šikaně, protože je gay. Louisův výjimečný debut zaznamenal od svého vydání neuvěřitelný ohlas, jen ve Francii se téměř ihned prodalo přes 300 000 výtisků, kniha byla brzy přeložena do více než dvaceti jazyků. Na francouzské i mezinárodní scéně vyvolala bouřlivou debatu coby literární experiment stojící na pomezí uměleckého textu a dokumentu, ale také díky otázkám, které klade: Jak se vymanit z pasti sociálního prostředí? Jak se vypořádat se svou sexuální orientací? Jak se dobrat svobody?

Překlad: Sára Vybíralová

Režie: Marek David
Dramaturgie: Anna Hlaváčková


Hrají:
Matěj Štrunc
Josef Láska
Josef Pejchal


Inspice: Zuzana Šebková